Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μάθημα με γάντια

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς στη Λάρισα, λόγω της άθλιας κτιριακής κατάστασης του σχολείου τους, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Γερ. Αραβανής,οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Οι δυο βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης σημειώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι 250 μαθητές του γυμνασίου Αγιάς παρακολουθούν μάθημα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν: "Οι μαθητές στις αίθουσες παρακολουθούν τα μαθήματά τους, φορώντας μπουφάν και γάντια. Μερικές αίθουσες έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ η υγρασία και η μούχλα που υπάρχει είναι ανυπόφορη. Το σχολείο, στην ουσία, έχει μετατραπεί σε ψυγείο κάνοντας τη ζωή των μαθητών αφόρητη".

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημανθεί το κτιριακό αυτό πρόβλημα στους αρμόδιους χωρίς όμως να έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Οι μαθητές του σχολείου απείχαν την περασμένη εβδομάδα δύο φορές από τα μαθήματά τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ