Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
"Γεφύρι της Αρτας" το κολυμβητήριο

Σε "Γεφύρι της Αρτας" έχουν μετατραπεί το έργα κατασκευής κολυμβητηρίου, στην περιοχή "Χωράφα", έκτασης 72 στρεμμάτων, του Δήμου Περιστερίου, αφού το 1989 μετά από ανάθεση ο εργολάβος άρχισε τα έργα εκχωμάτωσης, όμως το 1990, εντελώς ξαφνικά, μετά το τέλος των χωματουργικών εργασιών, σταμάτησαν οι εργασίες, το έργο εγκαταλείφθηκε και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν και λειτουργούν γυμνάσια, λύκεια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπου φοιτούν πάνω από 2.500 μαθητές. Η αναγκαιότητα της κατασκευής του κολυμβητηρίου στο Δήμο Περιστερίου, στο τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, είναι μεγάλη και θα αποτελέσει μια δημιουργική διέξοδο για τη νεολαία της περιοχής. Αίτημα των κατοίκων της περιοχής η αποπεράτωση του έργου. Το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε στα Νομαρχιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, ούτε στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δεν απομένει παρά η ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Για τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανής,ρωτούν τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, γιατί το έργο σταμάτησε το 1990, εάν διαφυλάχτηκε το δημόσιο συμφέρον και αν αποδόθηκαν ευθύνες στον εργολάβο και ποια μέτρα πάρθηκαν εναντίον του, γιατί εδώ και έξι χρόνια το έργο δεν εντάχθηκε σε κανένα πρόγραμμα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τέλος, ρωτούν πότε και με ποιες διαδικασίες θα ξαναρχίσουν τα έργα για να προχωρήσει άμεσα η αποπεράτωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ