Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΕ ΒΟΛΟΥ
Ανησυχητική καθυστέρηση

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Γεράσιμος Αραβανής

Η καθυστέρηση της απαραίτητης επισκευής στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο και τα προβλήματα με την επιτροπή μελέτης για την προοπτική γραμμής Βόλου - Παλαιοφαρσάλων - Βελεστίνου, καθώς και διάφορες ανάγκες σε τροχαίο υλικό στο θεσσαλικό σιδηρόδρομο, έχουν ανησυχήσει τους φορείς της Μαγνησίας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο.

Για τα προβλήματα αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Γεράσιμος Αραβανής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι παρά τις υποσχέσεις των υπουργών και της Διοίκησης του ΟΣΕ δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα τα 100 εκατομμύρια που χρειάζονται για τις επισκευές του εργοστασίου στο Βόλο. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση των 800 εκατομμυρίων για την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου.Προβλήματα και ερωτηματικά επισημαίνουν οι δύο βουλευτές υπάρχουν και για τη νεοσύστατη επιτροπή μελέτης της προοπτικής της γραμμής Βόλου - Παλαιοφαρσάλων.

Επιμέρους προβλήματα υπάρχουν και με το τροχαίο υλικό στη γραμμή Βόλου - Καλαμπάκας της οποίας υπονομεύεται η προοπτική της από την αδιαφορία των υπευθύνων. Στη γραμμή Βόλου - Λάρισας υπάρχουν ανάλογα προβλήματα με το τροχαίο υλικό ενώ το INTERCITY, δεν καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ερωτούν τον υπουργό:

Τι πρόγραμμα χρηματοδότησης υπάρχει για το εργοστάσιο του Βόλου (για επισκευές και για καινούριο εργοστάσιο) και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Εάν στα αναφερόμενα 10,2 δισ. (σ.σ. τα είχε υποσχεθεί ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών) περιλαμβάνονται κονδύλια για τη γραμμή Βόλου - Παλαιοφαρσάλων και πόσα. Επίσης αν οι συσταθείσες επιτροπές θα ολοκληρώσουν το έργο τους στις δεσμευτικές προθεσμίες που καθορίστηκαν και αν θα καλούνται εκπρόσωποι των εργαζομένων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, τι μέτρα θα πάρουν για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες σε τροχαίο υλικό, πέρα από τις υποσχέσεις για αγορά καινούριου μετά το 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ