Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα ρουμελιώτικο γλέντι για το ΚΚΕ

Ηταν μια συνάντηση ψυχής και μνήμης. Υπόσχεσης για συνέχεια. Ηταν η εκδήλωση για το γιορτασμό των 77 χρόνων του ΚΚΕ, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Αντίκυρας, της ΠΕΣΙΝΕ και του Διστόμου, στην Αντίκυρα, με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Κόμματος.

Η "απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της δημιουργίας των ΚΟΒ" στην περιοχή, έγινε από τον γραμματέα της ΚΟΒ Αντίκυρας - ΠΕΣΙΝΕ Σ. Καλέα, στο χαιρετισμό του. "Ημασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Δε μας αφορούν οι επιλογές για προσωπικό βόλεμα και αποστράτευση", είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του. Φράσεις, που συνοδεύτηκαν από ένα θερμό χειροκρότημα των παραβρισκομένων, δείγμα της αποφασιστικότητας, να πάνε κόντρα στη "μόδα" των καιρών που επιβάλλει τον ατομισμό.

Κάλεσμα να διδαχθούμε από τους παλιούς αγωνιστές, τους πρώτους που έβαλαν το λιθαράκι τους και πίστεψαν στα ιδανικά του ΚΚΕ, απηύθυνε και ο γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ Λ. Γκούνης, στην αρχή της ομιλίας του. Ο γραμματέας της ΝΕ μίλησε για τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, τονίζοντας την καταλυτική επίδραση της Οκτωβριανής Επανάστασης στο ξεκίνημά του. Στην ομιλία του, πέρασαν σαν ταινία οι αγώνες για το οχτάωρο, για την ασφάλιση, για τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας σε όλα τα επίπεδα, η Εθνική Αντίσταση, ο Δημοκρατικός Στρατός, η αντιδικτατορική πάλη. Αγώνες που γεννήθηκαν, στηρίχτηκαν, καθοδηγήθηκαν από το ΚΚΕ και βάφτηκαν με το αίμα των μελών και των στελεχών του.

Μετά την ομιλία, οι κομμουνιστές της Αντίκυρας και του Διστόμου γλέντησαν για το Κόμμα τους με ρουμελιώτικο κέφι και κουβέντα, με μεζέδες και κρασί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ