Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
26Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Μάθημα σε μικρά και ανήλιαγα δωμάτια

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Σε ισόγειο χώρο πολυκατοικίας, που νοικιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 για να δοθεί... προσωρινή λύση, εξακολουθεί να στεγάζεται το 26ο Δημοτικό Σχολείο των συνοικιών Μπαταργιά - Αγ. Μαρίνας Χαλκίδας.

Θύματα της προκλητικής αυτής αδιαφορίας των αρμοδίων, που επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα είναι κανόνας το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού", είναι η ίδια η παιδεία και φυσικά τα 150 παιδιά, που στοιβάζονται στην κυριολεξία σε τέσσερις ισόγειες αίθουσες πολυκατοικίας (η κάθε μια εμβαδού δωματίου κατοικίας) και σε δύο υπόγεια στενά κι ανήλιαγα δωμάτια. Ο εμπρός προαύλιος χώρος είναι μόλις 20 τετραγωνικά (φωτογραφία), όσα είναι και στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ το... όραμα της κυβέρνησης για την παιδεία του 2000, συμπληρώνουν άλλα 20 τ.μ. στο κενό υπόγειο με τις αποχετεύσεις πάνω από τα κεφάλια των μαθητών (φωτογραφία)!

Μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη - το λιγότερο - κατάσταση, όπου η γνώση μεταδίδεται μέσα σε αίθουσες που κάλλιστα θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ενός "ψιλικατζίδικου" και, που "φιλτράρονται" μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες των αποχετεύσεων, γονείς, κηδεμόνες και δάσκαλοι, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν από το να διαμαρτυρηθούν και ν' απαιτήσουν την "εδώ και τώρα" αποκατάσταση της... παιδείας.

Την προηγούμενη Δευτέρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του σχολείου, μαζί με τα παιδιά, έθεσαν τα αιτήματά τους και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση και να σταματήσουν οι υποσχέσεις και οι κοροϊδίες. Αίτημα όλων, είναι η ανέγερση σχολικού κτιρίου, που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Ωστόσο, μέχρι να υλοποιηθεί αυτό, ζητούν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στο υπάρχον κτίριο. Οπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γ. Αργύρης,μόνο η από δω και πέρα συλλογική δράση, είναι αυτή που θα "ευαισθητοποιήσει" την κυβέρνηση και τους αρμόδιους.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ