Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΓΙΑ
Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων... πάνω στο κύμα

Νέα παρωδία κατεδαφίσεων στην Πεντέλη από τη Νομαρχία Αθηνών

Ογδόντα περίπου αυθαίρετα κτίσματα, που βρίσκονταν σε δημόσια έκταση πάνω στον αιγιαλό της Κάτω Αχαγιάς, κατεδάφισαν χτες συνεργεία της νομαρχίας Αχαϊας, που συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Από την επιχείρηση κατεδάφισης δεν έλειψαν η ένταση και τα επεισόδια μεταξύ των συνεργείων και των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος ιδιοκτήτης αυθαιρέτου τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Αχαϊας, Ε. Σερέτης, είπε ότι η επιχείρηση κατεδάφισης ήταν προγραμματισμένη, ενώ υποστήριξε ότι αυτή αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση. Ενδεικτικό, ωστόσο, των κυκλωμάτων που δρουν για την ανέγερση των αυθαιρέτων, με την πλήρη αδράνεια των αρχών και του εποπτεύοντος ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι ότι τα περισσότερα από τα αυθαίρετα είχαν συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ και χρειάστηκε να γίνει διακοπή του ρεύματος στην περιοχή, για να επέμβουν τα συνεργεία κατεδάφισης!

  • Μια άλλη επιχείρηση κατεδάφισης - παρωδία και αυτή τη φορά - πραγματοποίησαν συνεργεία της Νομαρχίας Αθηνών στην περιοχή των Μελισσίων και της Πεντέλης. Συγκεκριμένα, στα Μελίσσια τα συνεργεία κατεδάφισαν μαντρότοιχο που είχε κτιστεί πάνω στην κοίτη του ρέματος των Μελισσίων. Να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου Ι. Μέγας, πολικός μηχανικός στο επάγγελμα (! ), είχε επιχωματώσει το μισό ρέμα και σε επιφάνεια 200 τ. μ., ενώ πάνω σ' αυτήν είχε κτίσει το μαντρότοιχο που κατεδαφίστηκε.

Τα συνεργεία της νομαρχίας στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Πεντέλη, προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετο που βρίσκεται μέσα στο δάσος. Ομως, οι μπουλντόζες δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο και έτσι η κατεδάφιση αναβλήθηκε...

Οπως, πάντως, δήλωσε στο "Ρ" ο αντινομάρχης Αθηνών Γ. Ανανιάδης, η επιχείρηση κατεδάφισης θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες τόσο στην Πεντέλη, όσο και στον Κηφισό, αλλά και στην περιοχή της Πλάκας.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ακολουθώντας τη γνωστή του πολιτική του Ποντίου Πιλάτου στο θέμα των αυθαιρέτων, υποστήριξε ότι "επιτέλους οι νομάρχες έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται και να εφαρμόζουν τους νόμους, προβαίνοντας σε κατεδαφίσεις"! Από την άλλη, όμως, ο ίδιος με διάφορες ρυθμίσεις ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα, επιβραβεύοντας έτσι την αυθαιρεσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ