Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να γίνουν κανονικά προσλήψεις

Ενταση μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και τις Δημοτικές Αρχές προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, που αρνείται να εγκρίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών τους. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Δήμος Βύρωνα, όπου εργαζόμενοι σ' αυτόν έχουν ξεκινήσει τρίωρες στάσεις εργασίας, αντιδρώντας γιατί ο δήμος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις εσωτερικές υπηρεσίες του, λόγω έλλειψης προσωπικού, αναγκάστηκε να προσλάβει 107 εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση του νεκροταφείου και να απασχολεί τους 75 από αυτούς σε άλλες υπηρεσίες. Οι 107 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ που επιδοτεί το 50% της μισθοδοσίας τους για 16 μήνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, σε χτεσινή συνέντευξη, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τους δήμους να εκχωρήσουν όλες τις υπηρεσίες τους στις δημοτικές επιχειρήσεις με επιπτώσεις στους δημότες, αλλά και στους εργαζόμενους, καθώς αλλάζουν οι εργασιακές τους σχέσεις. Τα αιτήματα του σωματείου είναι:

Να δώσει η κυβέρνηση στους δήμους μόνιμο προσωπικό βάσει των αναγκών των οργανισμών των δήμων. Οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση να απασχολούνται μόνο σ' αυτή και όχι σε οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου και τέλος ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιάννης Στρατηγός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το θεσμό της μερικής απασχόλησης και γι' αυτό το λόγο αρνείται να εγκρίνει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και εγκρίνει μόνο έκτακτο. Τόνισε ακόμα ότι το μέτωπο ενάντια στις Δημοτικές Επιχειρήσεις πρέπει να διευρυνθεί.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος από την πλευρά του δήλωσε στο "Ρ":

"Ο Δήμος Βύρωνα έχει μεγάλο πρόβλημα με το μόνιμο προσωπικό, καθώς αυτό μειώνεται κάθε μέρα. Εχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη 107 μόνιμων εργαζόμενων. Το υπουργείο όμως αρνείται. Αυτή τη στιγμή έχουμε υπογράψει πρόγραμμα με τον ΟΑΕΔ, ο οποίος επιδοτεί τους εργαζόμενους που προσλάβαμε κατά 50% για 16 μήνες".

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-1 μ.μ.), ενώ τη Δευτέρα στις 11 π.μ. θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (2018-07-25 00:00:00.0)
Σχεδόν ένας στους δύο χωρίς σταθερή εργασία (2010-10-28 00:00:00.0)
Να μπει στο στόχαστρο η πολιτική της ομηρίας (2007-07-11 00:00:00.0)
«Προεκλογικές» κινητοποιήσεις στο Βύρωνα; (2001-06-26 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κινητοποίηση (2000-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ