Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θερινό ωράριο όλο το χρόνο!
  • Με πρόσχημα το νέφος, το ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να καθιερώσει ετήσιο κλιμακωτό ωράριο
  • Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Το θερινό κλιμακωτό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και των δημοσίων υπηρεσιών όλο το χρόνο επιδιώκει να εφαρμόσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, με πρόσχημα την... καταπολέμηση του νέφους!

Οπως δήλωσε μάλιστα χτες ο υπουργός Κ. Λαλιώτης, το υπουργείο θα έχει έτοιμη την πρότασή του σε 15 μέρες και στη συνέχεια θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους φορείς των εργαζομένων σε διάλογο για την εφαρμογή του.

Να σημειώσουμε ότι τη σχετική πρόσκληση αναμένεται να λάβουν η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, η ΟΤΟΕ και οι έμποροι, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει στοιχεία που να δείχνει ότι υπάρχει σημαντική μείωση των τιμών του νέφους από την εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου από τον Ιούλη μέχρι το Σεπτέμβρη τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι έχοντας την εμπειρία των δύο προηγουμένων ετών εκφράζουν βάσιμους φόβους ότι τα μέτρα έχουν προαποφασιστεί και ότι ο διάλογος θα είναι προσχηματικός και για επίδειξη "κοινωνικής ευαισθησίας" από την κυβέρνηση, ενώ το μέτρο αποσκοπεί να τινάξει ξανά στον αέρα το ωράριό τους. Οπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πέτρος Βαμβακάς, "δεν μπορεί ο κάθε υπουργός για να εξυπηρετήσει τη δική του πολιτική να έχει έρμαιο τους εμποροϋπαλλήλους. Μόλις πριν από λίγες μέρες τριμελής υπουργική επιτροπή αποφάσισε για το ωράριο των καταστημάτων. Τώρα θα έρθει το ΥΠΕΧΩΔΕ να αλλάξει πάλι την κατάσταση; Αυτό δείχνει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πλήρης σύγχυση όσον αφορά το ωράριο σε βάρος βέβαια πάντα των εργαζομένων".

Στην εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου, αλλά μόνο για τους θερινούς μήνες όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, φαίνεται να επιμένουν και η ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ, σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ