Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πεδίο ασκήσεων το Αιγαίο

Σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων μετατρέπεται το Αιγαίο αυτή τη βδομάδα, αφού παράλληλα με την περίφημη τουρκική άσκηση "Τσεβίκ - Πενσέ" (μτφ. "Σφιγκτήρας") θα διεξαχθεί και η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας υπό την επωνυμία "Αιγιαλός 2/96".

Η ελληνική άσκηση θα εξελιχθεί από σήμερα, 13 έως και τις 16 του Φλεβάρη υπό την εποπτεία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως και θα συμμετάσχει το 575 Τάγμα Πεζοναυτών. Ο χώρος ανάπτυξης των ελληνικών αποβατικών πλοίων θα είναι οι περιοχές των Κυκλάδων, του Νοτίου Ευβοϊκού και της Σκύρου.

Οσον αφορά την τουρκική άσκηση, της οποίας το σενάριο περιλαμβάνει επιχειρήσεις συνεργασίας Αεροπορίας και Ναυτικού, θα διεξαχθεί στα διεθνή ύδατα, σε όλο το μήκος του Αιγαίου. Στην τουρκική άσκηση θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών.

Η άσκηση των τουρκικών στρατευμάτων θα γίνει υπό τη διακριτική επιτήρηση δύο ελληνικών πλοίων και, παρά το γεγονός ότι η άσκηση αυτή καθεαυτή είναι σύνηθες φαινόμενο στο Αιγαίο, η προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω του κλίματος των τελευταίων ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ