Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασυμβίβαστη δημοσιογραφική απασχόληση

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την απασχόληση σε Γραφεία Τύπου. Απεργούν οι δημοσιογράφοι στο συγκρότημα "Βελίδη" ("Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη")

Αντιδεοντολογική και ασυμβίβαστη κρίνει το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), την απασχόληση δημοσιογράφων σε Γραφεία Τύπου υπουργείων, Οργανισμών και τραπεζών που υπάγονται στους τομείς των ρεπορτάζ που καλύπτουν στις Εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης, που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό, τονίζεται: "Με απόφαση του ΔΣ η παράλληλη αυτή απασχόληση κρίνεται ασυμβίβαστη, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική, γεγονός που επιβάλλει στους συναδέλφους δημοσιογράφους να μην αναλαμβάνουν παρόμοια καθήκοντα. Το αυτό, προστίθεται, ισχύει και για τους συναδέλφους (δημοσιογράφους) που προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι στις υπηρεσίες που προαναφέρονται, ενώ καλύπτουν το αντίστοιχο ρεπορτάζ".

Υπενθυμίζεται ότι με τον τελευταίο νόμο για τα ΜΜΕ, τόσο τα υπουργεία όσο και οι διοικήσεις των Οργανισμών και των τραπεζών υποχρεούνται να ενημερώσουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης - αποστέλλοντας ως το τέλος του Φλεβάρη τα συγκεκριμένα στοιχεία - για τους δημοσιογράφους που απασχολούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, τους δημοσιογράφους - συμβούλους υπουργών, διοικητών κλπ. σε θέματα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στα Γραφεία Τύπου των παραπάνω υπηρεσιών και Οργανισμών.

Στο... Βελιδέικο

Εικοσιτετράωρη απεργία, από τις 7 το πρωί, σήμερα Τρίτη, μέχρι τις 7 το πρωί, αύριο Τετάρτη, πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος "Βελίδη" στη Θεσσαλονίκη. Είναι η δεύτερη απεργιακή εκδήλωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Βελίδη (βγάζει τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη") προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα μέχρι σήμερα. Μένουν απλήρωτοι την εξόφληση του Δώρου των Χριστουγέννων και, φυσικά, δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς του Γενάρη και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη. Με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα γραφεία των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" του συγκροτήματος, να συμμετέχουν στην απεργία και να στηρίξουν τα αιτήματα που προβάλλει η ΕΣΗΕΜΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ