Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακόμα πιο μαχητικά!

- Πώς εκτιμάτε τη συμμετοχή των εργαζομένων του Πειραιά στη δίωρη στάση εργασίας, την περασμένη Πέμπτη, και ποιο μήνυμα έστειλαν, κατά τη γνώμη σας;

- Οι εργαζόμενοι του Πειραιά, με τη δίωρη στάση, έστειλαν μήνυμα αντίστασης με τρεις αποδέκτες. Μήνυμα αντίστασης, ενάντια στους βιομήχανους και την προκλητική, αδιάλλακτη στάση, που έχουν απέναντι στα αιτήματά μας και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με σκοπό να μας εξαναγκάσουν σε μια ακόμα χρονιά λιτότητας. Δεύτερος αποδέκτης είναι η κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, ενισχύοντας τις θέσεις των βιομηχάνων για την παραπέρα συμπίεση του εισοδήματος των εργαζομένων. Ο τρίτος αποδέκτης είναι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αρνείται να μπει μπροστά και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτά τα μηνύματα από τους εργαζόμενους του Πειραιά πήγαν στο προορισμό τους, με ιδιαίτερη δυναμικότητα, γιατί η συμμετοχή τους στη δίωρη στάση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Αυτό φανερώνει την απόφαση και τη διάθεσή τους να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οτι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση.

- Σήμερα, Τρίτη, το ΕΚΠ καλεί σε παμπεραϊκό συλλαλητήριο. Ποιο περιεχόμενο δίνει σ' αυτό το συλλαλητήριο, ποια αιτήματα παλεύουν να προωθήσουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά;

- Το σημερινό μας συλλαλητήριο είναι συνέχεια της δίωρης στάσης εργασίας και οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή τους, πρέπει να στείλουν, για άλλη μια φορά, το αγωνιστικό μήνυμά τους στους αποδέκτες που προαναφέραμε. Παράλληλα, δηλώνουμε στην πράξη την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για ουσιαστικές αυξήσεις, που να καλύπτουν τον προβλεπόμενο πληθωρισμό. Να καλύπτουν τις απώλειες προηγούμενων ετών. Να καλύπτουν την αύξηση του ΑΕΠ. Θα δηλώσουμε ότι μένουμε ανυποχώρητοι στα θεσμικά αιτήματα που έχουμε προβάλει, με αιχμή τις 35 ώρες δουλιάς τη βδομάδα, χωρίς μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Για την επέκταση του ν.2112 και στους εργατοτεχνίτες, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και για την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Μαζί με αυτά, απαιτούμε και την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση 52 ΔΕΚΟ. Απαιτούμε δίκαια φορολογική μεταρρύθμιση και λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.

- Τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα; Πώς σκοπεύετε να κλιμακώσετε τις κινητοποιήσεις σας;

- Μπροστά μας έχουμε την απεργία της ΓΣΕΕ, στις 22 Φλεβάρη. Παίρνουμε μέρος με το δικό μας πλαίσιο και θα παλέψουμε για την επιτυχία της, κόντρα στο συναινετικό πλαίσιο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Η απεργία αυτή δε θα είναι, φυσικά, η τελευταία. Οι αγώνες μας θα έχουν συνέχεια μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, έχουμε ήδη απευθυνθεί στους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, με τα αιτήματα που προαναφέραμε. Στόχος μας είναι, οι εργαζόμενοι του Πειραιά να δώσουν ακόμα πιο μαζικό και μαχητικό "παρών", διεκδικώντας την ουσιαστική λύση των προβλημάτων τους. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, επειδή τα προβλήματά τους θα συνεχίσουν να οξύνονται από την πολιτική που προέρχεται από το Μάαστριχτ και εφαρμόζεται πιστά από την κυβέρνηση των δήθεν "εκσυγχρονιστών".

Γ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρούν σε στάση εργασίας (2000-09-23 00:00:00.0)
Τώρα ζητά φυλάκιση των συνδικαλιστών! (1998-02-20 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση στην αδιαλλαξία (1998-02-19 00:00:00.0)
"Εκτός νόμου" θέλει την απεργία! (1998-02-18 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων συγκαλεί το ΕΚ Πειραιά (1996-01-13 00:00:00.0)
Στάσεις στα "Τεχνικά Πλαστικά" (1995-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ