Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
"Εκτός νόμου" θέλει την απεργία!

Κραδαίνοντας δικαστική απόφαση του 1988 (!) εμφανίστηκαν στα δικαστήρια οι εκπρόσωποι της οικογένειας Αγγελόπουλου να απαιτούν την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει το σωματείο

Την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στην... επικράτειά της επιδιώκει ουσιαστικά η "Χαλυβουργική",εκπρόσωποι της οποίας κατά τη χτεσινή εκδίκαση της αγωγής που έχει κάνει, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη για σήμερα δίωρη στάση εργασίας του σωματείου, ζήτησαν στην ουσία απ' το προεδρείο του σωματείου να δηλώσει ότι δε θα προκηρύξει κινητοποιήσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το πρωί.

Στην αγωγή της, η εταιρία επικαλείται προηγούμενη δικαστική απόφαση του 1988 (!), με την οποία είχαν χαρακτηριστεί παράνομες και καταχρηστικές οι τρίωρες στάσεις εργασίας που είχε κάνει το σωματείο τότε. Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας Δ. Παπασταύρου ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί η ισχύς αυτής της προ δεκαετίας δικαστικής απόφασης! Μάλιστα σε μια προσπάθεια του δικαστηρίου να υπάρξει συμβιβασμός και να μην εκδικαστεί η αγωγή, ο Δ. Παπασταύρου δήλωσε: "Δε δεχόμαστε καμιά συμφωνία, να δηλώσετε τώρα ότι δε θα κάνετε στάσεις εργασίας"! Επιπλέον, εκτόξευσε απειλές προς πρώην μέλη του ΔΣ του σωματείου ότι θα διωχτούν ποινικά - με βάση την προηγούμενη δικαστική απόφαση - επειδή στη συνέλευση του σωματείου "συνέπραξαν στην κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας"!

Από πλευράς εργαζομένων τονίστηκε πως κύριος στόχος της εταιρίας είναι να καταργήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας και να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις στο εργοστάσιο.

Ο Δ. Κουμπούρης,πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε σχετικά πως "όσες φορές έχουμε επιχειρήσει να κάνουμε κινητοποιήσεις, η "Χαλυβουργική" καταφεύγει στα δικαστήρια. Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της εταιρίας. Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα. Αφορούν πρόσληψη προσωπικού, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι από την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς. Οι περίπου 40 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που υπάρχουν σήμερα - είναι παλιοί εργαζόμενοι που απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν με χαμηλότερα μεροκάματα - να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου. Επίσης διεκδικούμε αυξήσεις, που έχουμε να πάρουμε εδώ και τρία χρόνια. Γι' αυτά τα αιτήματα η "Χαλυβουργική" σήμερα μας σέρνει στα δικαστήρια. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι στην καταστρατήγηση του δικαιώματος της απεργίας και καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του, γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων ενάντια στην επίθεση εργοδοτών στο δικαίωμα της απεργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ