Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
"Λουκέτο" ενόψει

Αμεσος είναι ο κίνδυνος κλεισίματος του εργοστασίου "Λιπασμάτων Δραπετσώνας",καθώς, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή ενημερωτική σύσκεψη των εργαζομένων στο εργοστάσιο, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΣΥΝΕΛ,που έχει το 80% της επιχείρησης. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το σωματείο με πρωτοβουλία του δημιούργησε μια επιτροπή, η οποία με ανακοίνωσή της υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!

Στη χτεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος του σωματείου, Μ. Τσιρμούλας,ανέφερε ότι τα χρέη της ΣΥΝΕΛ προς το εργοστάσιο ανέρχονται σε 700 - 800 εκατομμύρια περίπου, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρώτες ύλες. Στην επιμονή των εργαζομένων να απαντήσει το σωματείο, τι θα γίνει σε περίπτωση που η ΣΥΝΕΛ βγει σε εκκαθάριση, ο πρόεδρος του σωματείου δεν είχε να προτείνει τίποτα (!) και είπε ότι το εργοστάσιο τότε πιθανόν να οδηγηθεί σε κλείσιμο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΠ, Μ. Ξυδιάς,στον οποίο απαγορεύτηκε να τοποθετηθεί!

Ο Μ. Ξυδιάς μάς δήλωσε: "Δυστυχώς, δεν υπάρχει ουσιαστική πρόταση που να δίνει προοπτική για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Παρά τη διάθεση των εργαζομένων, όπως φάνηκε και σήμερα, το σωματείο λειτουργεί στα πλαίσια μιας επιτροπής, η οποία ουσιαστικά φτιάχτηκε για να προωθήσει την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θέλει κλειστό το εργοστάσιο. Εμείς λέμε να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο και άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ