Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική απάντηση στον εμπαιγμό

Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 10 του Μάρτη αποφάσισε η Ομοσπονδία οικοδόμων

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 του Μάρτη προχωρούν οι οικοδόμοι, απαντώντας έτσι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που παρά τις δεσμεύσεις της, αρνείται να συζητήσει ασφαλιστικά τους προβλήματα, αλλά και στα σχέδιά της για διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι ομόφωνα στο 18ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αποφασίστηκε ότι η ανάπτυξη των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων του κλάδου είναι μονόδρομος. Στα πλαίσια αυτά η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί "τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης - κεφαλαίου, που μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" προετοιμάζουν τη διάλυση κάθε κυττάρου κοινωνικής ασφάλισης, για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων, για την προώθηση και ικανοποίηση των καυτών και πολύχρονων αιτημάτων μας".

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της τελευταίας απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, ο υπουργός δεσμεύτηκε να συζητήσει με την Ομοσπονδία το αίτημα για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, καθώς και για το άρθρο 26 του ν.2520 που μειώνει στο 50% τις ελάχιστα υποχρεωτικές εισφορές που καταβάλλονται σε οικοδομικοτεχνικά έργα στις αγροτικές περιοχές. Ο υπουργός παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας, αρνείται να συναντηθεί μαζί τους, με πρόσχημα τη μεγάλη απασχόλησή του.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι "ο νέος εμπαιγμός και η νέα πρόκληση της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση" και καλεί τους οικοδόμους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να απαιτήσουν: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την επιβίωση των ανέργων. Να σταματήσει η ληστεία σε βάρος των οικοδόμων και τα δισεκατομμύρια που έχουν συσσωρευτεί στο ΙΚΑ από το λογαριασμό των υπέρ αγνώστων ενσήμων, να μετατραπούν σε ένσημα και να δοθούν στους οικοδόμους. Κατάργηση του άρθρου 26 του ν.2520. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Αύξηση των συντάξεων. Νομοθέτηση του 7ωρου - 35ωρου - 5ήμερου. Ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ