Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΠ
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση

Σε οργάνωση της αντίδρασης κάλεσε τους εργαζόμενους αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟΠ Σ. Κωτσαντή, περιόδευσε χτες στον Οργανισμό

Την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σ. Κωτσαντή,γραμματέα της ΚΟΠ του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισκέφτηκαν πρώτα τους εργάτες του λιμανιού. Εκεί ο Σ. Κωτσαντής αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη της χώρας και αναφερόμενος ειδικότερα στον ΟΛΠ, τόνισε ότι οι εξελίξεις σ' αυτόν το χώρο θα έρθουν πολύ σύντομα, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί στην προώθηση ΠΔ για ένταξη των ΟΛΠ και ΟΛΘ στο νόμο 2414/96, μέσω του οποίου μετατρέπει τους δύο οργανισμούς από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού. "Μια ιδιωτικοποίηση - τόνισε ο Σ. Κωτσαντής - σημαίνει αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικά, μελέτη ενός καθηγητή αναφέρει ότι ο ΟΛΠ από τους 2.500 περίπου εργαζόμενους που απασχολεί σήμερα, μπορεί να λειτουργήσει με 1.450! Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα σας".

Μιλώντας στους υπαλλήλους του ΟΛΠ, ο Σ. Κωτσαντής τόνισε ότι η αντίδραση των εργαζομένων πρέπει να είναι άμεση. Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι άσχετη με την επιχειρούμενη άρση του καμποτάζ. Σε ερώτηση υπαλλήλου για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση και αυτή είναι η δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική. Οι λιμενεργάτες μπορούν να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους ναυτεργάτες, τους εργάτες της Ζώνης.

Ο Β. Ξένος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι σήμερα μιλούν για ιδιωτικοποίηση, αύριο θα μιλούν για άρση της μονιμότητας, για απολύσεις, για πάγωμα μισθού κτλ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας και το ΔΣ του Σωματείου των Λιμενεργατών κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει άμεσα αντίδραση από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ