Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σήμερα αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας στα αιτήματά τους

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους είναι οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, ενώ σήμερα αναμένουν την απάντηση του υπουργείου Εργασίας στα αιτήματά τους.

Την απόφασή τους διατράνωσαν και την περασμένη Κυριακή στη συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας,στην οποία εξήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δε γίνουν δεκτά τα άμεσα αιτήματα που έθεσαν πριν λίγες μέρες στον γγ του υπουργείου Εργασίας. Αιτήματα, που αφορούν μέτρα ανακούφισης των ανέργων, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας με 60 ένσημα αντί 125, που είναι σήμερα, έκτακτη επιδότηση 200.000 δραχμών, επιδότηση από τον ΟΑΕΔ στο 80% του ΗΑΕ και για όσο χρόνο είναι άνεργοι, επιδότηση νέων ανέργων κ.ά.

"Είμαστε προετοιμασμένοι για αγώνα", δήλωσε ο Γ. Γεωργίου από τους Παπάδες που δούλευε 23 χρόνια στου "Σκαλιστήρη" και από το 1991 είναι άνεργος και συνεχίζει: "Αυτά που ζητάμε είναι απλώς για να επιβιώσουμε, από κει και πέρα πρέπει η κυβέρνηση και αν δε θέλει θα την αναγκάσουμε με τον αγώνα μας, να υιοθετήσει τις μακροπρόθεσμες προτάσεις του σωματείου".

Ο Γ. Νταλιάνης είναι 22 χρονών και ακόμα δεν ξέρει τι θα πει δουλιά, όχι γιατί δε θέλει, αλλά γιατί δε βρίσκει. "Τελείωσα - αναφέρει - το σχολείο το 1993 και από τότε... κάθομαι. Εχω πτυχίο Αγγλικών, τελείωσα το Τεχνικό Λύκειο Μαντουδίου, έχω τελειώσει κομπιούτερ στο ΚΕΤΕΚ Βασιλικού, έχω κάνει αιτήσεις, αλλά δουλιά δε βρήκα. Νομίζω, λοιπόν, ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ