Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στο "εδώλιο" ΑΓΕΤ - ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ

Στο "εδώλιο" θα βρεθούν σήμερα, για τέταρτη φορά, η πλοιοκτήτρια εταιρία του μοιραίου τσιμεντάδικου ΔΥΣΤΟΣ,ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ και η ιδιωτική εταιρία "Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ" που προμήθευε με πιστοποιητικά ασφαλείας και αξιοπλοϊας το σαπιοκάραβο. Εναντίον των δύο εταιριών έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι οικογένειες πέντε ακόμα πνιγμένων, η οποία θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας και του "Ελληνικού Νηογνώμονα" για το ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ και τον άδικο χαμό των 20 ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο - ανάμεσά τους και ένα δεκάχρονο κορίτσι - έχουν ήδη αποδειχθεί. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πειραιά Αρ. Φραγκιαδάκης μετά την πορισματική έκθεση που του κατέθεσαν οι 4 πραγματογνώμονες άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον των δύο εταιριών, τις οποίες στέλνει στο Κακουργοδικείο. Επίσης το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έχει ήδη αποδεχτεί δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οικογένειες πνιγμένων, αναδεικνύοντας ως υπεύθυνους την ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ και τον "Ελληνικό Νηογνώμονα".

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα, την υπόθεση ανέλαβε η τέταρτη τακτική ανακρίτρια Πειραιά κ. Παγουτέλη.Η ανακρίτρια θα ζητήσει από τις δύο εταιρίες τις καταστάσεις των μελών τους και θα καλέσει ένα προς ένα τα μέλη, με βάση τις καταστάσεις, για ανάκριση. Επίσης έχει τη δυνατότητα να διεξάγει και παραπέρα έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν παραβάσεις που δεν έχουν καταγραφτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ