Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται για τη σωτηρία της Ζώνης

Στάση εργασίας χτες, συγκέντρωση και ίδρυση παραρτήματος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στο Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Σωματεία, δήμος, βιοτέχνες, μαζικοί φορείς συντονίζουν τη δράση τους

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, όπου ιδρύθηκε παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από 10 έως 11 το πρωί. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο, αποτελούμενο από συνδικαλιστές, εκπροσώπους του δήμου, των βιοτεχνών και όλων των φορέων της πόλης, θα περιοδεύσει στη Ζώνη για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Από νωρίς οι άνεργοι συγκεντρώθηκαν στο παράρτημα, ενώ με την έναρξη της στάσης εργασίας στο χώρο έφτασαν και οι εργαζόμενοι. Ο γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Κ. Φάκαρος,στην ομιλία του τόνισε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά θέλει το χώρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. "Εμείς - συνέχισε - δίνουμε τη μάχη για τη διατήρηση του χώρου όχι μόνο του Μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, αλλά όλης της Ζώνης. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να συρρικνωθεί η Ζώνη. Σαν σωματεία έχουμε προγραμματίσει κινητοποιήσεις και έχουμε ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό και έτσι θα συνεχίσουμε".

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙ Μ. Ξυδιάς,τόνισε με τη σειρά του ότι δυστυχώς για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έμειναν στα χαρτιά. Ο ΟΛΠ λειτουργεί σε αντίθετη κατεύθυνση και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. "Η πολιτική κατεύθυνση - τόνισε - είναι να μη λειτουργήσει η Ζώνη. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, μαζί με το Δήμο του Περάματος, τους βιοτέχνες και όλους τους φορείς της πόλης ξεκινάμε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και με τη μαζική μας συμμετοχή να επιβάλουμε τις προτάσεις μας".

Μετά την κινητοποίηση αντιπροσωπεία ανέργων μαζί με συνδικαλιστές πραγματοποίησαν διάβημα στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να πιέσουν να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ