Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αναμένεται νέος γύρος στην εσωκομματική αντιπαράθεση

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και τη στάση του κόμματος σε αυτές. Η συνεδρίαση γίνεται στο φόντο του τελευταίου επεισοδίου της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, όπως αυτή εκφράστηκε με τις αποστάσεις του επίτιμου προέδρου από τις επιλογές του Μ. Εβερτ, κατά την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί από την πλευρά των Μητσοτακικών βουλευτών η κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός κυρίως στο θέμα της αποχώρησης από τη Βουλή και στο χαρακτηρισμό των κυβερνητικών χειρισμών ως "εθνικής προδοσίας".

Ο Μ. Εβερτ,κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον Πύργο, έκανε αναφορά στις δηλώσεις Μητσοτάκη,χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο επίτιμος πρόεδρος "κακόπιστο διάλογο". Ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει μαζί του διάλογο από την τηλεόραση για τα τελευταία γεγονότα στο Αιγαίο, ενώ απέρριψε στις παρούσες συνθήκες την πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις και ανάμεσα στα κόμματα, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η πρόταση Εβερτ για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό πυροδότησε νέο γύρο άσφαιρης δικομματικής αντιπαράθεσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει το διάλογο στη Βουλή, αλλά προτίμησε να αποχωρήσει.

Στο μεταξύ ο Στ. Μάνος με διαδοχικές του συνεντεύξεις επιχειρεί να παρέμβει στην εσωκομματική αντιπαράθεση, παίρνοντας αποστάσεις και από τον Μ. Εβερτ, αλλά και από τον Κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, διαφώνησε και με τα "περί προδοσίας" και σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα γεγονότα στη βραχονησίδα Ιμια, που εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ, αλλά και με τη θέση του επίτιμου προέδρου ότι δε χρειάζονται σήμερα εκλογές. Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Σ. Κούβελας επανήλθε στην κριτική του κατά του Μ. Εβερτ, δηλώνοντας ότι η ΝΔ έπρεπε να μείνει στη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Ιμια και μετά να αποχωρήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ