Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισοτιμία στη μεταχείριση των παλιννοστούντων ομογενών

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Κατσαρού και Γερ. Αραβανή προς τον υπουργό Εξωτερικών

Να παρθούν μέτρα για την ισότιμη μεταχείριση και στεγαστική αποκατάσταση των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, που θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Καβάλα, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός και Γεράσιμος Αραβανής, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών. Στην ερώτησή τους προς τον Θ. Πάγκαλο, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν:

"Στο νομό Καβάλας εγκαταστάθηκαν, στον μεν οικισμό του Νέου Ζυγού 250, στη δε πόλη και τον υπόλοιπο νομό πάνω από 400 οικογένειες ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ. Το τελευταίο όμως διάστημα παίρνονται μέτρα για την κατασκευή κατοικιών και διαμερισμάτων για μερικές μόνο οικογένειες απ' αυτές που είναι εγκαταστημένες στο Νέο Ζυγό, εφ' όσον έχουν δεχτεί την "κηδεμονία" του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων, ενώ για τις υπόλοιπες δεν υπάρχει καμιά μέριμνα.

Ο Σύλλογος των παλιννοστούντων διαμαρτύρεται γι' αυτή την αδικία και ζητά την αποκατάστασή της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ισότιμη μεταχείριση και τη στεγαστική αποκατάσταση όλων των ομογενών απ' την πρώην ΕΣΣΔ, που θέλουν να μείνουν μόνιμα στο νομό και την πόλη της Καβάλας;"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ