Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
"Ενίσχυση της φιλίας των δύο λαών"

Ανακοίνωση του Συλλόγου για την κρίση στο Αιγαίο

"Η κρίση στο Αιγαίο έχει να κάνει με την επιβαλλόμενη στους λαούς "νέα τάξη πραγμάτων", που, για να επιβληθεί, χρειάζεται λαούς υποταγμένους στις προσταγές των ιμπεριαλιστικών κέντρων, λαούς χωρίς αντιστάσεις". Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου" του Δήμου Περιστερίου, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο.

"Η υποκινούμενη από τις ΗΠΑ επιθετικότητα των Τούρκων σοβινιστών, καθώς και οι άστοχοι χειρισμοί της "νέας" κυβέρνησής μας, στην ουσία, έδωσαν στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και στο ΝΑΤΟ τη δυνατότητα να επιβάλουν στη χώρα μας καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Τα γεγονότα στην Ιμια αποκάλυψαν τη μεγάλη απάτη σε βάρος του λαού μας. Σήμερα διαπιστώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η ακεραιότητα της χώρας μας δε διασφαλίζεται μέσα στην ΕΕ, αλλά, αντίθετα, ότι οι "Ευρωπαίοι εταίροι" μας συμπλέουν με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ εις βάρος της", συνεχίζει στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις για "εθνικές ήττες" και "ηττημένους", για "απώλεια της εθνικής μας υπερηφάνειας" και για ταπείνωση, το ΔΣ του Συλλόγου σημειώνει: "Πιστεύουμε ότι ο λαός μας δεν ηττήθηκε και δεν ταπεινώθηκε από το συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά αισθάνεται ταπεινωμένος και ηττημένος, όσο οι κυβερνήσεις της χώρας μας, με τη συμμετοχή τους σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, δεν του επιτρέπουν να αποφασίζει για τη μοίρα του, ζητώντας να δεχτεί "ραγιάδικα" τις αποφάσεις τους".

Με αφορμή τα παραπάνω, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Περιστερίου ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το ελληνικό στρατιωτικό σώμα από τη Βοσνία, να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας και να μη συμμετέχει αυτή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Τελειώνοντας, τονίζουν: "Ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τον τουρκικό. Τα συνδικάτα των δύο χωρών πρέπει να αντισταθούν αποφασιστικά σε κάθε πολεμόχαρη και εθνικιστική προσπάθεια, έχοντας σαφή ταξικό προσανατολισμό και πάντα κατά νου ότι οι "κρεατομηχανές του πολέμου" χορταίνουν με τα κορμιά των εργαζομένων, προς όφελος πάντα των πολεμοκάπηλων. Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προβούν σε εκδηλώσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ξεσκεπάζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και θα ενισχύουν τη φιλία των δύο λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ