Κυριακή 18 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράγινε το κακό

Αν κάποιος ήθελε χτες να ενημερωθεί για το - όντως σοβαρό - θέμα που προέκυψε από τη νέα κυβερνητική ανευθυνότητα στην υπόθεση της πτώσης του ελικοπτέρου στην Ιμια και κοίταγε τις εφημερίδες στο περίπτερο, με την πρώτη ματιά το λιγότερο που θα πάθαινε θα ήταν... βέρτικο.

Τίτλοι, που κάλυπταν τη μισή πρώτη σελίδα ανέφεραν: "Το σούπερ σούπερ δώρο της χρονιάς", "Τριπλή προσφορά", "Το δώρο των δώρων" και άλλα συναφή. Δεν αναφέρονταν βέβαια στο θέμα του ελικοπτέρου, το οποίο περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Διαλαλούσαν τη νέα πραμάτεια των "προσφορών τους", που αυτή τη φορά έχει από αυτοκίνητα και τηλεοράσεις μέχρι και "διακοπές πολυτελείας", θυμίζοντας έτσι διαφημιστικό φυλλάδιο Σούπερ Μάρκετ παρά εφημερίδα.

Το κακό έχει παραγίνει. Οι εφημερίδες, υποτίθεται, ότι κυκλοφορούν, για να ενημερώνουν και όχι για να πουλάνε μπίρες, λάδια, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα. Ο μεγάλος χαμένος είναι, σε τελική ανάλυση, η ίδια η ενημέρωση, που, πλέον, έχει καταλήξει να είναι δευτερεύον συμπλήρωμα των "σούπερ προσφορών" και οπωσδήποτε οι αναγνώστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ