Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ : Πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων σε ειδικά χρηματοοικον

ΚΑΥΣΙΜΑ: Αυξημένες κατά 0,40 δρχ. το λίτρο θα πωλούνται από σήμερα οι βενζίνες, ενώ το ντίζελ κατά 2 δρχ. το λίτρο. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΠ, αυτό οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών της βενζίνης και της τιμής του ντίζελ και στην πτώση του δολαρίου έναντι της δραχμής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων σε ειδικά χρηματοοικονομικά θέματα, δημιούργησε το εκπαιδευτικό κέντρο της Κτηματικής Τράπεζας. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της τράπεζας, στόχος των σεμιναρίων είναι η κατάρτιση των στελεχών του τραπεζικού και του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, σε εξειδικευμένα αντικείμενα της ελληνικής και διεθνούς κεφαλαιαγοράς. Το πρόγραμμα απευθύνεται, επίσης, και σε στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και ασφαλιστικών ταμείων που απασχολούνται στη διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων τους. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου της Κτηματικής Τράπεζας, στο χρονικό διάστημα από 11/3 έως 25/4/1996.

ΔΕΚΟ: Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996 στις 9 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), υπό την προεδρία του Ι. Κουκιάδη, προέδρου της ΟΚΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ολομέλεια της ΟΚΕ θα συνεδριάσει για την έκφραση γνώμης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων διοργανώνει μεταξύ 17 - 19 Απρίλη 1996, στο Νέο Δελχί, η WASME (Παγκόσμια Συνέλευση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων). Οπως ανακοινώθηκε χτες, στη διάρκεια του συνεδρίου διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από το θέμα: "Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο". Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να αναπτύξει τη στρατηγική, τους κανόνες υποδομής και τα εφαρμοζόμενα συστήματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των προδιαγραφών των ΜΜΕ. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι: Προσδιορισμός των χαρακτηριστικών των ΜΜΕ στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Καθορισμός των εμποδίων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ και τρόποι εξάλειψής τους. Παγκόσμια συνεργασία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πολιτική και στρατηγικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ. Ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ