Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
"Νίπτουν τας χείρας τους" οι εταιρίες

Στους πρατηριούχους και τους μεσάζοντες μετέθεσαν ουσιαστικά τις ευθύνες για τα κρούσματα κερδοσκοπίας στα καύσιμα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιριών Πετρελαιοειδών, οι οποίοι είχαν χτες συνάντηση για το θέμα αυτό με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα εμπορίου, Μ. Χρυσοχοϊδη.Οι εκπρόσωποι των εταιριών "ένιψαν τας χείρας τους" για τα κρούσματα κερδοσκοπίας και νόθευσης του ανταγωνισμού, δηλώνοντας ότι αυτά οφείλονται στο λαθρεμπόριο, με το οποίο δεν έχουν σχέση οι εταιρίες. Παράλληλα, δήλωσαν ότι "συμφωνούν" με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού.

Ο υφυπουργός αναμένεται να κάνει σήμερα δηλώσεις για το θέμα σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο ίδιος πρόσφατα είχε ομολογήσει ότι από το τέλος του '94 μέχρι τώρα παρατηρήθηκε κλιμακούμενη αύξηση των περιθωρίων κέρδους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, που φτάνει μέχρι διπλασιασμό και είχε απειλήσει με πλαφόν σε περιοχές, όπου παρατηρούνται αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

Στο μεταξύ ήδη έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αυξημένων περιθωρίων κέρδους από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς μέσα στον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει αυξηθεί μέχρι και 20 δραχμές η τιμή της βενζίνης, ενώ η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αρχή του χρόνου αντιστοιχούσε σε 10 δρχ. το λίτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ