Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Αυθαίρετες διαδικασίες για την πρόσληψη κλητήρα

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Την παρέμβαση της υπουργού Ανάπτυξης προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη κατά τις διαδικασίες που κινήθηκαν για να καλυφθεί μια θέση κλητήρα στο κατάστημα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης στην Καρδίτσα το περασμένο καλοκαίρι, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Κατσαρός σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης προκηρύχτηκε διαγωνισμός και υπήρξαν δύο υποψήφιοι. Ο διαγωνισμός έθετε ως προϋπόθεση οι υποψήφιοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι Καρδίτσας και να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου με βαθμό πάνω από 15 και να μην είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου. Από τους δύο υποψήφιους τις προϋποθέσεις αυτές πληρούσε η Αθανασία Βαγγέλου, όμως για τη θέση επιλέχθηκε ο άλλος υποψήφιος που δεν τις πληρούσε. Η Αθ. Βαγγέλου υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της επιτροπής που έκρινε τους υποψηφίους, ζητώντας την ακύρωσή του. Ομως, όπως καταγγέλλει, το αρμόδιο Νομικό Τμήμα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης δεν προχωρά στην κίνηση της διαδικασίας για την εξακρίβωση των στοιχείων και την ακύρωση του διαγωνισμού ως προς τον επιτυχόντα υποψήφιο κατά προκλητικό τρόπο. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και παρέμβαση της ΟΤΟΕ χωρίς όμως να δοθεί απάντηση.

Η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Αθ. Βαγγέλου - τονίζει η Ερώτηση - και η άρνηση της Τράπεζας να τηρήσει έστω κάποιους κανόνες, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας που ισχύουν. Σ' αυτά τα πλαίσια οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την υπουργό Ανάπτυξης να διευκρινίσει αν πρόκειται να παρέμβει προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη υπέρ της συγκεκριμένης υποψήφιας ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις στην πράξη και όχι στα λόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ