Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδικα τα παράπονα της ΔΕΗ στο "Ρ"

Μια επιστολή και μια απάντηση

Η διοίκηση της ΔΕΗ παραπονείται ότι ο "Ρ" την... αδικεί το δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 15/2/96 με τίτλο "Καρτέλ εργολάβων λυμαίνεται τη ΔΕΗ" και με επιστολή του διευθυντή Μελετών Κατασκευών και Λειτουργίας Εγκαταστάσεων Διανομής της ΔΕΗ, αναφέρει τα εξής:

"Το φύλλο της εφημερίδα σας της 15/2/96 περιλαμβάνει δημοσίευμα με τίτλο "Καρτέλ εργολάβων λυμαίνεται τη ΔΕΗ". Ωστόσο, το συμπέρασμα αυτό είναι ανυπόστατο, δεδομένου ότι ο μειοδοτικός διαγωνισμός ΔΜΚΛΔ - 127, στον οποίο αναφέρεστε, βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν ελήφθη απόφαση και δεν πραγματοποιήθηκε οποιοδήποτε ανάθεση με τις εκπτώσεις που δόθηκαν". Και ζητά από το "Ρ" να "αποκαταστήσει την ορθότητα της ενημέρωσης" των αναγνωστών της εφημερίδας μας.

Σημείωση συντάκτη:

Το δημοσίευμα της εφημερίδας μας όχι μόνο ανυπόστατο δεν ήταν, αλλά επιβεβαιώνεται και τη χτεσινή ανακοίνωση του Περιφερειακού Γραφείου ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και Μακεδονίας, που καταγγέλλει τον εν λόγω διαγωνισμό, στον οποίο όπως αναφέρεται αποφασίστηκε η έκπτωση να είναι μικρότερη απ' την προηγούμενη κατά 16% περίπου. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 3,2 δισ. δρχ. περισσότερα χρήματα στις τσέπες των εργολάβων μόνο για τις εργολαβίες των περιοχών Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και ζητά απ' τη Διεύθυνση της ΔΕΗ και τη ΔΠΜ - Θ να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με τα προηγούμενα δεδομένα..

Θα συμφωνήσουμε όμως με τη Διεύθυνση ΔΜΚΛΔ της ΔΕΗ, ότι ποτέ δεν είναι αργά και ότι μπορεί να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που είχε γίνει με τα δεδομένα που περιγράφονται στο δημοσίευμά μας στις 15/2/96. Γιατί αυτή είναι η μόνη λύση κι όχι κάποια μικρή διορθωτική κίνηση από την πλευρά της διοίκησης όπως είναι για παράδειγμα ένα μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ