Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απέσπασαν δεσμεύσεις για λύσεις

Με τη ρητή δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Πασχαλίδη, ότι τα προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης θα επιλυθούν άμεσα, έληξε η χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας με τον υφυπουργό.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναβολής στράτευσης, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι με επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Αμυνας, Γ. Κουρή,οι νυχτερινοί μαθητές που παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης τους επόμενους τρεις μήνες θα πάρουν προσωρινή αναβολή έως ότου υπάρξει συνολικό νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει τα πέντε χρόνια αναβολής. Για το θέμα του εξοπλισμού των νυχτερινών σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή, ο υφυπουργός είπε ότι θα υπάρξει καταγραφή των ελλείψεων και θα σταλεί στα σχολεία ό,τι λείπει.

Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων επανέλαβαν στον υφυπουργό το αίτημά τους για εξάωρο με αποδοχές οκταώρου και άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις και εκείνος απάντησε ότι σε επαφή που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας αντιμετώπισαν το θέμα θετικά.

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι το Γραφείο Νυχτερινής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσει άμεσα και είπε επίσης ότι θα συσταθεί από το υπουργείο ομάδα εργασίας, η οποία θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στη νυχτερινή εκπαίδευση (επιμόρφωση εκπαιδευτικών, 4η χρονιά, περιεχόμενο σπουδών κλπ.). Επίσης, ο υφυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία δύο διυπουργικών επιτροπών με τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας και των υπουργείων Αμυνας και Εργασίας, όπου θα εξεταστούν τα αιτήματα που αφορούν στα εργασιακά και την αναβολή στράτευσης.

Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αθήνας Α. Νταβαρίνου δήλωσε στο "Ρ" ότι αυτά που είπε ο υφυπουργός ήταν θετικά. "Αν όμως δεν υλοποιηθούν, εμείς θα πραγματοποιήσουμε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Ειδικά αν αύριο (σ.σ. σήμερα) δε σταλεί στα Στρατολογικά Γραφεία η εντολή για αναβολή στις σειρές του ερχόμενου τριμήνου, θα αντιδράσουμε δυναμικά και άμεσα".

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πασχαλίδης μιλώντας στο "Ρ" δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε μια συστηματική δουλιά για το θέμα της νυχτερινής εκπαίδευσης. "Το υπουργείο, σημείωσε, θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να εξετάσει όλα εκείνα τα ζητήματα που την αφορούν και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ