Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Προσωρινή ανάσα

Απέτυχε και χτες μια ακόμη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά να χαριστούν σε ιδιώτη τα οικόπεδα της "Υπεραγοράς" στη Γούβα, προκειμένου να οικοδομήσει και να διαχειριστεί για τα επόμενα χρόνια πολυώροφο κτίριο και υπόγειο γκαράζ στη θέση της πλατείας και του χώρου πράσινου, που είχαν άλλοτε υποσχεθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο η πλειοψηφία θα εισηγούνταν το επίμαχο θέμα, εμμένοντας στα σχέδιά της, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και μειοψηφίας, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Στη διάσωση, προσωρινά έστω, των οικοπέδων της "Υπεραγοράς", έπαιξε καθοριστικό ρόλο η στάση του συνόλου των συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας που προτίμησαν να απέχουν, καθώς όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", Π. Σαλπέας, "αναλάβαμε την ευθύνη να μη συμβάλουμε στην απαρτία ενός Συμβουλίου, μέσω των αποφάσεων του οποίου θα προχωρούσε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην καταστροφή των οικοπέδων της "Υπεραγοράς"".

  • Σε νέα τους επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, σύλλογοι γονέων, δάσκαλοι και μαθητές των σχολείων της περιοχής, που αντιστέκονται σθεναρά από την έναρξη της επιχείρησης τσιμεντοποίησης των οικοπέδων, καλούν τους δημοτικούς συμβούλους "να μην κάνουν το λάθος να ταυτίζουν τον πολιτισμό με περισσότερο τσιμέντο".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ