Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μεταφέρεται "προς τα κάτω" η ένταση

Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο και αύριο η ΚΕ

Στο στελεχικό δυναμικό μεταφέρεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ, η οποία κλιμακώθηκε τις τελευταίες μέρες, με τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου σήμερα και της Κεντρικής Επιτροπής αύριο.

Το ΕΓ δεν έχει δημοσιοποιήσει το κείμενο της εισήγησης που θα διαβαστεί σήμερα και για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή για την τελική διαμόρφωσή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην εισήγηση του ΕΓ περιλαμβάνονται "αιχμές" για την εξωτερική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, οι οποίες στοχεύουν απλά στο να διατηρήσουν εγκλωβισμένους όσους ψηφοφόρους ακόμα μπορούν. Ετσι στην εισήγηση θα γίνεται λόγος για τον "πατριωτικό χαρακτήρα" του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα προβάλλεται η "κοινωνική ευαισθησία" του και η ανάγκη για δικαιότερη κατανομή εισοδήματος.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος θα προλάβει να μιλήσει μόνο στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ, αφού αύριο αναχωρεί για τις ΗΠΑ, αναμένεται στην ομιλία του να απαντήσει στους εσωκομματικούς αντιπάλους του, τονίζοντας ότι στα βασικά θέματα η πολιτική του είναι συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε ο Α. Παπανδρέου. Παράλληλα, θα υπογραμμίσει με έμφαση ότι όλοι έχουν συμφωνήσει στην εισοδηματική πολιτική.

Στο μεταξύ χτες ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση επίδειξης ισχύος απέναντι στον Α. Τσοχατζόπουλο, καταθέτοντας στη Βουλή την τροπολογία για την κατάργηση των περιφερειακών διευθυντών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης μόλις προχτές είχε δηλώσει ότι θα την καταθέσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Εστία έντασης και εσωκομματικών τριβών αποτέλεσε και το νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών, όπου ορισμένοι βουλευτές (Αλευράς, Κοκελίδης) υποστηρίζουν ότι θεσμοθετείται το ακαταδίωκτο των μελών της κυβέρνησης.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η σύγκρουση Αρσένη - Πάγκαλου, η οποία αναμένεται να εκφραστεί και στις εσωκομματικές διαδικασίες του Σαββατοκύριακου. Ο Πάγκαλος, μιλώντας στην εφημερίδα "Γιουροπίαν", πρότεινε "να συσταθεί μια μεικτή επιτροπή που να συζητήσει τους νομικούς όρους μιας συμφωνίας" με την Τουρκία, αντί για διμερείς συνομιλίες χωρίς νομικό πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ