Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ενθουσιασμός και αισιοδοξία στην ΚΟΘ

Αρχίζουν οι αχτιδικές συνδιασκέψεις

Στο 47,5% του πλάνου της βρίσκεται η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης και βαδίζει με αισιοδοξία για την κάλυψή του. Την περίοδο των γιορτών του Πάσχα θα υπάρξει ώθηση στη δουλιά των οργανώσεων, ώστε, αξιοποιώντας τα μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτα περιθώρια που υπάρχουν, με το τέλος της οικονομικής εξόρμησης να καλυφθεί το 100%. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, κάνει ακόμη πιο εφικτό το στόχο της ΚΟΘ.

Τα κομματικά μέλη, πέρα από την προσωπική δουλιά τους, πραγματοποιούν μαζικές εξορμήσεις στις συνοικιακές αγορές, σε μαγαζιά και χώρους δουλιάς. Η ανταπόκριση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, του λαού της περιοχής αποδεικνύει και την απήχηση που έχουν οι Θέσεις και η πολιτική του Κόμματος.

Μέχρι στιγμής πέντε Αχτιδικές Οργανώσεις έχουν ξεπεράσει το 50% του πλάνου τους, με πρωτοπόρα την Αχτίδα της Καλαμαριάς,που έχει καλύψει το 70%.Ακολουθούν οι Αχτιδικές Οργανώσεις Κέντρου με 65%, Αμπελοκήπων με 60%, Βορειοδυτικών Συνοικιών με 56% και ΕΒΕ που βρίσκονται στο 50%.

Πολλές είναι οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης που κάλυψαν ή πλησιάζουν το πλάνο τους και αποφάσισαν την αναπροσαρμογή του.Ορισμένες από αυτές είναι η ΚΟΒ Ροτόντας, Αγροτοσυνεταιριστών, Βότση Καλαμαριάς, οι ΚΟΒ Κέντρου και Πλατεία Δημοκρατίας των Αμπελοκήπων και η ΚΟΒ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου και ιδιαίτερα των εργαζομένων είναι το παράδειγμα των οικοδόμων, που παρά την ανεργία και την οικονομική κρίση που χτυπά τον κλάδο, στηρίζουν απλόχερα το ΚΚΕ, που στάθηκε συμπαραστάτης στους αγώνες του όλο το προηγούμενο διάστημα και παραμένει δίπλα τους.Αισιόδοξος για την υπερκάλυψη του πλάνου δηλώνει ο γραμματέας της ΚΟΒ Οικοδόμων Χρήστος Σαλονικιός,ο οποίος σημειώνει: "Οι οικοδόμοι γνωρίζουν πως το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη δύναμη αντίστασης στην πολιτική που επιβάλλει το πολυεθνικό κεφάλαιο και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είναι το μόνο κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων και παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παρά το ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της διαρκούς πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας πολλοί οικοδόμοι είναι άνεργοι, ακόμη και αυτοί ενισχύουν απλόχερα το Κόμμα, γνωρίζοντας ότι το πεντακοσάρικο και το χιλιάρικο, που δίνουν από το υστέρημά τους, πιάνει τόπο".

Ξεκινούν οι Συνδιασκέψεις

Η οικονομική δουλιά της οργάνωσης δεν είναι ξεκομμένη από την προσυνεδριακή διαδικασία.Παράλληλα τα μέλη του Κόμματος ενημερώνουν τον κόσμο, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ για το Πρόγραμμα Δράσης του Κόμματος και τους καλούν με τον προβληματισμό τους να συμβάλουν στον προσυνεδριακό διάλογο που άνοιξε το Κόμμα. Ηδη έχουν μοιραστεί χιλιάδες αντίτυπα με τα Ντοκουμέντα του Κόμματος.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία των Εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων των ΚΟΒ, και αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι Συνδιασκέψεις των Αχτίδων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 4-5 Μάη. Εγιναν εκατοντάδες μικροσυσκέψεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, ανοιχτές εκδηλώσεις με πιο πρόσφατη αυτή της Καλαμαριάς, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος. Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών, οι ΚΟΒ προσανατολίζονται σε πλατύ άνοιγμα προς τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ