Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Αξιώσεις για παρέμβαση στις εκκρεμότητες των μεταλλείων

Το θέμα έθεσε, στη χτεσινή συνάντησή του με την υπουργό Ανάπτυξης, ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου του Καναδά, που βρίσκεται στην Ελλάδα

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης της Μονάδας Χρυσού στη Χαλκιδική από την καναδική εταιρία Golden TVX, στην οποία ξεπουλήθηκαν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, αξίωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Art Eggleton, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου είχε την παραπάνω συνάντηση, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα μας, στα πλαίσια της εναρκτήριας συνεδρίασης του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε χτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καναδός υπουργός, στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη επένδυση, την οποία χαρακτήρισε σαν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων, για τα συμφέροντα της χώρας του. Ο ίδιος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της χώρας του για παραπέρα ανάπτυξη των ελληνοκαναδικών εμπορικών σχέσεων, τονίζοντας ότι "η γεωγραφική θέση της Ελλάδας την καθιστά ελκυστική βάση για εμπόριο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και τη Νότιο Ευρώπη". Για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα, ο Καναδός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου είχε συναντήσεις επίσης με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Φίλιππο Πετσάλνικο,τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Ρωμαίο και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Μ. Μπεντενιώτη.Στις συνομιλίες που είχε ειδικότερα με τον Γ. Ρωμαίο, τέθηκε κυρίως το ζήτημα των επιδιώξεων του Καναδά να διαπραγματευτεί μια Κοινή Διακήρυξη και Πρόγραμμα Δράσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα καλύπτει ένα πλήθος τομέων, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, δικαιοσύνης και εσωτερικών θεμάτων, καθώς και εμπορίου και οικονομικών σχέσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο και η «κλιματική αλλαγή» (2017-12-07 00:00:00.0)
Επαφές στο Κουβέιτ για προώθηση των μπίζνες (2014-12-17 00:00:00.0)
«Ζώνες» ελεύθερης δράσης των μονοπωλίων (2014-05-10 00:00:00.0)
«Γην και ύδωρ» σε ξένα και ντόπια μονοπώλια (2014-05-06 00:00:00.0)
Τα αγροτικά μεσογειακά προϊόντα στο στόχαστρο (2003-05-30 00:00:00.0)
Κανονικά τη σύνταξη οι Ελληνοκαναδοί απόστρατοι (1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ