Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ - ΤΑΙΠΕΔ
Επαφές στο Κουβέιτ για προώθηση των μπίζνες

Κλιμακώνεται η προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να προσελκύσει εδώ ξένα λιμνάζοντα κεφάλαια για επικερδείς μπίζνες πάνω σε χρυσοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο πεδία. Αυτό το χαρακτήρα είχαν οι συναντήσεις που είχε στο Κουβέιτ ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Εμ. Κονδύλη. Ταξίδι όπου διαπίστωσαν «έντονο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Στο Κουβέιτ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Πετρελαίου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Πετρελαίου του Κουβέιτ, τον γενικό διευθυντή του Direct Investment Promotion Authority, τον διευθυντή του Kuwait Investment Authority και τον γενικό διευθυντή του κουβεϊτιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στις συναντήσεις, παρουσιάστηκαν από τον γγ ΔΟΣ και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ συγκεκριμένα «επενδυτικά» έργα, σε τομείς ενδιαφέροντος της κουβεϊτιανής πλευράς (υποδομές, Ενέργεια, real estate κ.λπ.), «αξιωματούχοι της οποίας θα προχωρήσουν σε άμεσες επαφές με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Μίχαλου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα με ενδιαφερόμενους Κουβεϊτιανούς επενδυτές στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όπως και να πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στην περιοδική έκδοση του κουβεϊτιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Από κουβεϊτιανής πλευράς, «εκφράστηκε η επιθυμία να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε τομείς όπως οι Κατασκευές και η Υγεία, ενώ έγινε ειδική αναφορά στη σημασία της επικείμενης δρομολόγησης απευθείας πτήσης Αθήνας- Κουβέιτ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, σηματοδοτώντας και τα πεδία κερδοφορίας που ανοίγονται για ντόπια μονοπώλια στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ