Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Εξηγήσεις για αποφυγή... παρεξηγήσεων

Να ξεκαθαρίσει ότι η αποκήρυξη χαρακτηρισμών περί «αποστατών» και «αργυρώνυτων» για βουλευτές που θα ψηφίσουν τον προτεινόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ), δε συνιστούσε μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που κυρίως χρησιμοποιεί κατηγορίες σαν αυτές, έσπευσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο Φ. Κουβέλης επέμεινε ότι πρόκειται απλώς για ...πολιτικό πολιτισμό η άποψη ότι «κανένας βουλευτής από το οποιοδήποτε κόμμα και αν επιλέξει την μία ή την άλλη στάση δεν πρέπει να θεωρείται αποστάτης, αργυρώνητος ή οτιδήποτε άλλο σχετικό».

Επανέλαβε την εκτίμηση ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα εκφραστούν ενιαία, σύμφωνα με τη συλλογική απόφαση και επιτέθηκε σε ΜΜΕ που παρερμήνευσαν όπως υποστήριξε τις δηλώσεις του. Ο Φ. Κουβέλης προέτρεψε σε «πολιτική ψυχραιμία και νηφαλιότητα» και υπέδειξε «τήρηση από όλους των κανόνων δεοντολογίας στην πολιτική αντιπαράθεση».

Τέλος, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ωστόσο τη διάθεση του κόμματός του να στηρίξει την «προοδευτική διακυβέρνηση» του τόπου και πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για τη διαμόρφωση όρων, προϋποθέσεων και συνθηκών για τη προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου συνομιλούμε και με τους Οικολόγους Πράσινους και με πρόσωπα και με συλλογικότητες που αναφέρονται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και προφανέστατα και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «ένα κόμμα μπορεί να διατηρεί την οργανωτική του και πολιτική του αυτονομία και να συνεργάζεται με το οποιοδήποτε άλλο κόμμα, στα ίδια ψηφοδέλτια (...) και το μπόνους των 50 εδρών μπορεί να εξασφαλίζεται και η οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια, πρέπει να διασφαλίζεται και αυτή στο ακέραιο».

Η βουλευτής του κόμματος πάντως Νίκη Φούντα δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ΠτΔ στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει στη συνέχεια, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση για εθνική συνεννόηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ