Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τρομοκρατούν το λαό, ψάχνονται για «επαφή» με ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνουν και στο ΠΑΣΟΚ τα τρομοκρατικά διλήμματα, ώστε να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν έτοιμοι να «συνομιλήσουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του κοινού στρατηγικού πλαισίου που μοιράζονται οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος χτες δήλωσε: «Η πολιτική αβεβαιότητα, η αβεβαιότητα σε σχέση με το στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις (...) Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω (...) να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ' οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ' οδόν προς τις εκλογές. Αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. Ως τότε όμως εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια επίδειξης συσπείρωσής της γύρω από την ηγεσία του κόμματος. Βέβαια, μπαίνει ως ερώτημα τι θα κάνουν ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει αφήσει υπόνοιες για ίδρυση από μέρους του νέου κόμματος, και στελέχη που στοιχίζονται πίσω του και έχουν αμφισβητήσει ανοιχτά τις επιλογές Βενιζέλου.

Παράλληλα, όμως, ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τάχα τώρα περνούν «γενεές δεκατέσσερις».

Είπε ο Κυρ. Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84»: «Εχουμε μπει σε μια νέα φάση, αυτή των κυβερνήσεων συνεργασίας (...) Οι κυβερνήσεις συνεργασίας από εδώ και πέρα θα πρέπει να δομούνται στη βάση προγραμμάτων. Οταν περάσουμε από τη φάση της κρίσης στην επόμενη, θα υπάρχουν προγράμματα και θα κάνουμε προγραμματικές επεξεργασίες. Ολα τα συνταγματικά κόμματα, εκ των πραγμάτων, θα συνομιλούν μεταξύ τους (...) Αρα, εκ των πραγμάτων, θα συνομιλήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση από το 2012, στη διαχείριση του εθνικού θέματος. Δεν μπήκε στην κυβέρνηση με βάση τη δική του αντίληψη. Θα θεωρούσαμε θετικό να είναι και να συνομιλεί. Θα γίνει συζήτηση προγραμματικού χαρακτήρα και στην οποία, προφανώς, θέλουμε και εμείς να μετέχουμε».

Αλλωστε, εξέφρασε την πίστη πως «πλησιάζει η μέρα -αν ποτέ κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- κατά την οποία ο κ. Τσίπρας θα πει το δικό τους "ουδείς αναμάρτητος", όπως το έκανε και ο κ. Σαμαράς, ενδεχομένως με άλλη διατύπωση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόσταση αλλά και απόπειρες γεφύρωσής της (2016-09-09 00:00:00.0)
Ψάχνονται να... οριοθετηθούν και να συγκυβερνήσουν (2016-07-23 00:00:00.0)
«Σας στηρίζουμε απερίφραστα και ειλικρινά» (2015-02-11 00:00:00.0)
Προαλείφεται να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ (2015-01-17 00:00:00.0)
Οδηγεί σε ήττα το λαό (2013-04-16 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεργασία (2008-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ