Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Προσπαθούν να «προλάβουν» νέες διαρροές

Να προλάβει νέες πιθανές διαρροές από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα επιχειρεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος. Σε αυτό το πλαίσιο, χτες, μια μέρα πριν τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκάλεσε την ΚΟ, ώστε να αποσπάσει ομόφωνη τοποθέτηση των βουλευτών του ότι δε θα ψηφίσουν τον Στ. Δήμα.

Κατά πληροφορίες, ο Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Επέμεινε ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τους ΑΝΕΛ πολύ χαμηλά, και εκτός της επόμενης Βουλής, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» τους διαβεβαίωσε ο Καμμένος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αποφασίστηκε επίσης να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς σε μια προσπάθεια να μην φαίνονται ουρά του. Η κριτική θα εστιάζει στις θέσεις της Κουμουνδούρου για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων μετεκλογικά σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και με συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ