Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΕΚΘΕΣΗ στο μόλυβδο ευνοεί την αρτηριακή υπέρταση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η μελέτη αναφέρεται στο ποσοστό μολύβδου το οποίο εντοπίστηκε στα οστά 590 εξεταζόμενων ατόμων και έδειξε ότι η φυσιολογική έκθεση στο βαρύ μέταλο μπορεί να προκαλέσει σημαντικό κίνδυνο για την εκδήλωση της υπέρτασης. Τέτοιους κινδύνους αντιμετωπίζουν επίσης άτομα που περιστασιακά μόνο έρχονται σε επαφή με το μόλυβδο, κυρίως στην εργασία τους. Ο καθηγητής Χ. Χου, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τόνισε πως τα ίχνη μολύβδου παραμένουν στα οστά αρκετό καιρό πριν απορροφηθούν στο αίμα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗμε θέμα "Επαγγελματική κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση πρώην εξαρτημένων", πραγματοποιείται αύριο, στις 12μ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Σκυλίτση 19, 2ος όροφος). Η συζήτηση διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα "Νόστος".

ΣΠΕΙΡΑ Ρουμάνων διαρρηκτών εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Μαζί με τα οκτώ μέλη της συμμορίας πιάστηκαν και οι Βλάσσιος Παπαδομήτσος, 52 χρόνων, και ο γιος του Χαρίλαος, 27 χρόνων, ενεχυροδανειστής, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ γνωστοι δολοφόνησαν χτες τον συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Βαλκάνια", Ανάργυρο Μεντάκο, 63 χρόνων. Το θύμα βρέθηκε χτες στις 10.15 το πρωί νεκρό στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, στην οδό Σωκράτους 12. Εφερε τραύματα στο στήθος και στο αριστερό χέρι.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ασφαλτόστρωσης θα εκτελούνται από σήμερα στις οδούς Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού του Δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες θα εκτελούνται τις νυχτερινές ώρες, δηλαδή από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ