Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΕΚΠ καταγγέλλει την ΚΑΡΜΟΡ - ΕΛΛΑΣ

Εκδικάζεται σήμερα αίτηση της επιχείρησης για την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας και την απόλυση μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά!

Αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, εκδικάζεται η αίτηση της επιχείρησης "Κάρμορ Ελλάς ΕΠΕ" προς την Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστών του άρθρου 15 του νόμου 1264/82, με την οποία ζητάει την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας και την απόλυση του Β. Ριφουνά,μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια απόλυσης του συνδικαλιστή, που - όπως επισημαίνει - αποσκοπεί στην τρομοκράτηση από την "Κάρμορ Ελλάς ΕΠΕ" των εργαζομένων και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. "Το κείμενο της αίτησης - τονίζεται στην ανακοίνωση - πέρα από το πλήθος των αντιφάσεων που περιέχει, είναι συκοφαντικό και ψευδές, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δίωξη του συνδικαλιστή αποσκοπεί στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία, εκτός των άλλων, αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να επιβάλει την πολυειδικότητα". Τέλος, το ΕΚΠ απαιτεί να σταματήσει άμεσα η επιχείρηση τη δίωξη του εν λόγω συνδικαλιστή και να εφαρμόσει, όπως οφείλει, τις υποδείξεις του ΚΕΠΕΚ, της Επιθεώρησης Εργασίας και τις διατάξεις του νόμου 1264/82.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ