Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον ΟΜΕΔ "φόρτωσε" τις συμβάσεις η ΟΙΥΕ

Εντονη κριτική στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για την αδράνεια που επιδεικνύει και στο θέμα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, τις οποίες παρέπεμψε στον ΟΜΕΔ, χωρίς να εξαντλήσει κανένα περιθώριο πίεσης

Με αναπάντητα ερωτήματα και τη δέσμευση ότι... θα μεταφερθούν οι απόψεις τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), έφυγαν οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων, που συμμετείχαν προχτές σε σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, με θέμα την πορεία των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την κατεύθυνση, στην οποία πρέπει να κινηθεί η ΟΙΥΕ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν δέχτηκαν την κριτική της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών, αφού, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του νέου έτους, όχι μόνο δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις, αλλά οι περισσότερες από αυτές, με απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, έχουν παραπεμφθεί στον Οργανισμό Μεσολάβησης - Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), χωρίς να καν να εξαντληθεί η παραμικρή προσπάθεια πίεσης. Εκτός αυτού, οι συνδικαλιστές αντέδρασαν στην αδράνεια της Ομοσπονδίας και ζήτησαν να παρθούν συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησε την άμεση ανάκληση της σύμβασης των ιδιωτικών από τον ΟΜΕΔ.

Σε καταγγελίες συνδικαλιστών για τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στο θέμα των συμβάσεων, ο Σ. Παφύλας, μέλος του προεδρείου της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ), απάντησε ότι "στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες, ζούμε στην πραγματικότητα και άλλο το επιθυμητό κι άλλο το εφικτό", ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες, για την έλλειψη αγωνιστικότητας της ΟΙΥΕ, στους ίδιους τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι "δε συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις".

Στο μεταξύ όσο η Ομοσπονδία αρνείται να συντονίσει τους εργαζόμενους, που καλύπτει για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση ικανοποιητικών συμβάσεων, τόσο οι εργοδότες αποθρασύνονται. Συγκεκριμένα στο ΜΙΝΙΟΝ,στο πολυκατάστημα όπου βασιλεύει το ωρομίσθιο και η τρομοκρατία, η εργοδοσία προσπάθησε να εμφανίσει τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος ως... "προνομιούχους" (!), όταν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το επιχειρησιακό σωματείο, για το θέμα της σύμβασης, όχι μόνο αρνήθηκε όλα τα αιτήματα και δεν έκανε καμία πρόταση, αλλά και ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ αμείβονται πολύ καλύτερα από άλλους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ