Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Σύμβουλος" των εργοδοτών η Επιθεώρηση Ζακύνθου

Καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού

"Συμβουλάτορες και νομικοί σύμβουλοι των εργοδοτών και ειδικότερα των ξενοδόχων, έχουν καταντήσει η Επιθεώρηση Εργασίας και ο προϊστάμενός της (Γ. Καράμπαμπας) στη Ζάκυνθο", καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου και αιτιολογεί αυτή την καταγγελία αναφέροντας: "Σε εργατική διαφορά για επαναπρόσληψη δύο εργαζομένων, αντί ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης να απαιτήσει την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, έδινε συμβουλές στους ξενοδόχους, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου "Ποσειδών", για το πώς θα τους απολύσουν!".

Το Σωματείο καλεί τον υπουργό Εργασίας "να πάρει θέση για τις απαράδεκτες ενέργειες του Επιθεωρητή Εργασίας", καθώς επίσης και τον νομάρχη Ζακύνθου "να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η προκλητική, ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και αντεργατική στάση του γραφείου της Επιθεώρησης και να ενεργήσει για την ουσιαστική και σωστή λειτουργία του. Για την εφαρμογή των νόμων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια και για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".

Τέλος, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του νησιού, τονίζει ότι πριν απευθυνθούν στην Επιθεώρηση, να έρχονται σε επαφή και να ενημερώνονται πρώτα από το Σωματείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ