Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Ολο και περισσότερα συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις ενώνουν τη φωνή τους για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

"Μετά από 110 χρόνια από το Σικάγο, ο αγώνας για τη διασφάλιση της εργασίας, ενάντια στην ανεργία, στο ελαστικό ωράριο, στην καθήλωση των μισθών σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζεται", τονίζει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων,σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά.Ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους, σε 24ωρη απεργία την 1η Μάη και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, ενώ έχει προσυγκέντρωση στις 9.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων "εξυπηρετούν τη λογική της υποταγής και του συμβιβασμού του εργατικού κινήματος στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Επισημαίνουν ότι "στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της Ευρώπης" και αγωνίζονται για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, διεκδικώντας κατώτερο μισθό 165 χιλ. δραχμών, άδεια 5 εβδομάδων, ΑΤΑ... Εκπρόσωποι του συνδέσμου θα κάνουν περιοδείες από τις 24 μέχρι τις 30 Απρίλη στις επιχειρήσεις INTERATTIKA, INTERMAIL, DANZAS, LE MANS VIE, CAPOCCI, TELETRANS, ACS και σε άλλες.

"Οσο θα υπάρχουν εργάτες και Πρωτομαγιά, οι συνταξιούχοι θα τιμούν αυτούς που θυσιάστηκαν για τα δίκαια της εργατικής τάξης", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά και των γύρω Δήμων,τα οποία καλούν τους συνταξιούχους σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κοραή στις 10.30 το πρωί.

Οι συνταξιούχοι του Πειραιά ζητούν την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και την επαναφορά στο προηγούμενο ασφαλιστικό καθεστώς. Ζητούν να γυρίσουν οι Ελληνες στρατιώτες από τη Βοσνία και καλούν"τους εργαζόμενους, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, διανοούμενους, καλλιτέχνες και όλο το λαό" σε ένα πλατύ μέτωπο πάλης.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου καλεί τα μέλη του συνδέσμου και όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην εργατική Πρωτομαγιά, ομαδικά, αγωνιστικά, ταξικά. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων, τη μείωση της συμμετοχής τους στα φάρμακα, τη βελτίωση της ιατρικής, φαρμακευτικής, νοσοκομειακής περίθαλψης, τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων, την είσπραξη των χρεών στο ΙΚΑ και πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους συνταξιούχους στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς, ώστε να ακολουθήσει πορεία στο Πεδίον του Αρεως.

- "Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας", τονίζει το Παράρτημα Αγ. Δημητρίου, Δάφνης, Αλίμου του Συνδικάτου Οικοδόμων,που εγκαινιάζει το ιδιόκτητο "Σπίτι του οικοδόμου",στις 29 Απρίλη, στις 7.00 το απόγευμα,στην οδό Καλλιθέας στον Αγ. Δημήτριο, στα πλαίσια και του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ