Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σκληρά οικονομικά μέτρα

ΒΟΝΝΗ. -

Τα μέτρα που θα πάρει η γερμανική κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας, είναι μια σκληρή οικονομική επίθεση ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, ανακοίνωσε η ομοσπονδία εργατών της Γερμανίας.

"Ο Χέλμουτ Κολ προφανώς, έχει χάσει την κοινωνική του ευαισθησία", δήλωσε ο Ντιέτερ Σουλτ, πρόεδρος της Γερμανικής Εργατικής Ομοσπονδίας, που αντιπροσωπεύει 16 συνδικάτα και περίπου 10 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση του Κολ επιθυμεί να περικόψει 50 δισεκατομμύρια μάρκα (32 δισ. δολάρια) από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να εκπληρώσει τις διαταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη νομισματική ένωση. Ο καγκελάριος Κολ αναμένεται να ανακοινώσει τις περικοπές της κυβέρνησής του στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή. Την περασμένη Τρίτη, ο Κολ είχε συνάντηση με τους ηγέτες των εργαζομένων και των εργοδοτώνστην προσπάθεια να "βρεθεί μια συμβιβαστική λύση".

Οι εργοδότες, όπως ήταν φυσικό, έφυγαν από τη συνάντηση ικανοποιημένοι μιας και τα μέτρα αυτά προβλέπουν τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργατών.

Ομως, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν ότι οι περικοπές αυτές αποτελούν σοβαρό πλήγμα στο γερμανικό λαό, μιας και οι κοινωνικές παροχές και η ασφάλιση θα δεχθούν σοβαρή μείωση.

Μερικά από τα μέτρα περικοπών της κυβέρνησης του Κολ, είναι και η παράταση της συνταξιοδότησης των γυναικών από 60 σε 63, ένα "πάγωμα" των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για δύο χρόνια, αύξηση των προσωπικών εισφορών για την υγειονομική περίθαλψη, μείωση του επιδόματος ασθενείας, χαλάρωση των νόμων προστασίας των εργαζομένων από τυχόν απολύσεις, καθώς και μείωση των επιδομάτων ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ