Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Απεργία δημοσιογράφων

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-

Απεργία άρχισαν χτες περίπου 2.000 δημοσιογράφοι της Σουηδίας, ύστερα από την απόφαση της Ομοσπονδίας των Δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να εκδοθούν οι εφημερίδες με λιγότερα φύλλα και περισσότερες διαφημίσεις.

Περισσότερες από 30 εφημερίδες εκδόθηκαν από τους αρχισυντάκτες τους, με ελάχιστες ειδήσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εφημερίδων είχε καλυφθεί από διαφημίσεις. Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες, η "Ντάγκενς Νίχετερ", κυκλοφορίας 380.000 φύλλων, διανεμήθηκε δωρεάν στα καταστήματα και τα περίπτερα. Η εφημερίδα είχε ελάχιστες ειδήσεις και το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αφιερωμένο στην απεργία.

Η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων πήρε απόφαση για την απεργία μετά τη ρήξη στις σχέσεις των δημοσιογράφων με την εργοδοσία. Προειδοποίησε μάλιστα ότι, εάν τα αιτήματά της δεν ικανοποιηθούν, η απεργία θα επεκταθεί, ώστε να περιλάβει 7.000 δημοσιογράφους.

Η πρόταση της εργοδοσίας ήταν να δοθεί για το 1996 αύξηση κατά 1,7% και 350 κορόνες σε μηνιαία βάση, ενώ για το 1997 να δοθεί αύξηση ίση μ' εκείνη προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών. Το συνδικάτο, όμως, απέρριψε αυτή την πρόταση, τονίζοντας ότι δε λαμβάνει υπόψη τα ζητήματα του ελάχιστου μισθού, της αρχαιότητας και των πριμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ