Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Προετοιμασία για εκλογές

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Τη συμμετοχή τους στις γενικές εκλογές που θα γίνουν στη Βόρεια Ιρλανδία στις 30 του Μάη αποφάσισαν τόσο το Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (ΙΡΑ), όσο και οι "Ενωτικοί".

Οι εκλογές αυτές, που θεωρούνται από τη Βρετανία ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία, επιτρέπουν στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν για ποια κόμματα θέλουν να τους αντιπροσωπεύσουν στο Φόρουμ του Μπέλφαστ και στις ειδικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το μέλλον της Βόρειας Ιρλανδίας που θα ξεκινήσουν στις 10 Ιούνη.

Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το Σιν Φέιν δεν πρόκειται να καλέσει το λαό να μποϊκοτάρει τις εκλογές.

"Το Σιν Φέιν δε θα προσβάλει αυτές τις εκλογές... Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν πολύ στην έναρξη πραγματικά ουσιαστικών συνομιλιών και σε ένα δημοκρατικό ειρηνευτικό διακανονισμό".

Ωστόσο, η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν ανακοινώσει ότι το Σιν Φέιν θα αποκλειστεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες έως ότου ο ΙΡΑ ανανεώσει την υπόσχεσή του για κατάπαυση του πυρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ