Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "δικαίωμα"

Το στέλεχος του "ΣΥΝ" Π. Κουναλάκης καυχήθηκε σε προχτεσινή ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος υιοθέτησε την πρότασή του, τα ιδιωτικά κανάλια να αφιερώνουν χρόνο για τα κόμματα στις προεκλογικές περιόδους.

Δεν έχει και τόση σημασία να υπενθυμίσουμε στον Π. Κουναλάκη ότι το ΚΚΕ σε μόνιμη βάση, εδώ και χρόνια, απαιτεί να είναι υποχρεωτική από τα ιδιωτικά κανάλια η κάλυψη όλων των κομμάτων και όχι μόνο στην καθαρά προεκλογική περίοδο. Και βέβαια κανείς δε διαφωνεί με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Εχει, όμως, σημασία να επισημανθεί ότι το στέλεχος του "ΣΥΝ" περιόρισε αυτή την υποχρέωση των καναλιών μόνο προεκλογικά, υιοθετώντας, ουσιαστικά, το"δικαίωμα" των ιδιωτικών καναλιών να κόβουν τους ανεπιθύμητους όλη την υπόλοιπη περίοδο.

***

Η στάση αυτή του Π. Κουναλάκη δεν είναι τυχαία. Η ηγεσία του "ΣΥΝ" δεν ενδιαφέρεται για τη μακρόχρονη περίοδο που μεσολαβεί από εκλογές σε εκλογές, γιατί όχι μόνο έχει εξασφαλίσει την προκλητική, καθημερινή σχεδόν προβολή του Ν. Κωνσταντόπουλου και των στελεχών του "ΣΥΝ" από το σύνολο σχεδόν των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, αλλά έχει και τις εγγυήσεις ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Γνωρίζει, δηλαδή, η ηγεσία του "ΣΥΝ" ότι η πρόσβασή της στα ΜΜΕ δεν περιορίζεται μόνο στον SEVEN - X με τις δυο εκπομπές που έχουν αναλάβει ως δημοσιογράφοι στελέχη της όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Κ. Καλλίτσης, αλλά και ο Π. Κουναλάκης. Γνωρίζει, παράλληλα, ότι η πρόσβαση αυτή επεκτείνεται σε πολύ μεγάλο φάσμα των κεντρικών ΜΜΕ μέσα από θέσεις - κλειδιά που κατέχουν σ' αυτά.

Πρώην στελέχη του ΚΚΕ, στελέχη της πρώην ΕΑΡ, νυν του "ΣΥΝ" φιγουράρουν σε θέσεις διευθυντών ειδήσεων, αρχισυντακτών ειδήσεων, παρουσιαστών ενημερωτικών εκπομπών, συντακτών και σε ραδιόφωνα και σε κανάλια και σε εφημερίδες.

Πρόκειται για δεκάδες περιπτώσεις, για δεκάδες στελέχη των ΜΜΕ που εξασφαλίζουν, μαζί με την προώθηση των επιλογών των καναλιών, την προώθηση, σε καθημερινή σχεδόν βάση, των στελεχών και των θέσεων του "ΣΥΝ", στον οποίο πρόσκεινται, ανεξάρτητα αν ανήκουν οργανικά σ' αυτόν. Παράλληλα, αρκετοί από αυτούς, αρκετές φορές φροντίζουν να "περιποιούνται" το ΚΚΕ.

***

Σ' αυτή την ιδιότυπη οργανική σύνδεση και διείσδυση του "ΣΥΝ" στα περισσότερα ιδιωτικά ΜΜΕ, οφείλεται η ανοχή του Π. Κουναλάκη και της ηγεσίας του "ΣΥΝ" στα "δικαιώματα" των ιδιωτικών καναλιών για τη μη προεκλογική περίοδο.

Με αφορμή τα παραπάνω επισημαίνουμε, ακόμη μια φορά, ότι η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων των πολιτών. Υποχρέωση όλων των ΜΜΕ είναι να εξασφαλίζουν, σε μόνιμη βάση την πρόσβαση όλων των κομμάτων, την κάλυψη των θέσεών τους.

Η καταστρατήγηση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Μάκης ΚΟΨΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεχτη η συμπεριφορά του MEGA (2007-09-12 00:00:00.0)
Στην προεκλογική «θύελλα» του δικομματισμού (2004-03-07 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ (2001-10-03 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστής ο δικομματισμός (2000-03-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-06 00:00:00.0)
Φύλλο συκής για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα (1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ