Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Ναι μεν, αλλά...

Προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,από τη μια συμφώνησε με τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τα ΜΜΕ και από την άλλη προσπαθούσε να βρίσκει άλλοθι για την κατάσταση που επικρατεί. Ενώ είπε ότι "τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι μάρτυρες αλήθειας", παραδεχόμενος ότι "δεν ανταποκρίνονται σε αυτό τον σκοπό", αμέσως μετά υποστήριξε: "Είναι υπερβολικό δικές μας αδυναμίες να οδηγούν στην καταφορά κατά των ΜΜΕ. Είναι υπερβολικό να πούμε ότι η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των συμφερόντων των ΜΜΕ", προσθέτοντας ότι "δε φταίει η ιδιοτέλεια των ιδιοκτητών, αλλά η ιδιομορφία των Μέσων".

Αναφερόμενος στην ονομαστικοποίηση των μετοχών των κατασκευαστικών εταιριών, που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, είπε ότι ήδη έχει δημοσιευτεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Σύνδεσμος των Κατασκευαστικών Εταιριών έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας ότι αδικείται έναντι των ξένων εταιριών. Δεν απάντησε, όμως, στην ερώτηση του Μ. Κωστόπουλου πόσοι από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα χαρτιά.

Για το αγγελιόσημο, ο υπουργός Τύπου, αφού υπεραμύνθηκε της ρύθμισης του τελευταίου νόμου, είπε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί τροπολογία, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν σε αυτή λαμβάνονται υπόψη οι αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει οι εργαζόμενοι στην τελευταία νομοθετική ρύθμιση.

Για τις "ροζ" διαφημίσεις ισχυρίστηκε ότι δεν είναι διαδεδομένες στην τηλεόραση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν, τόσο αυτές, όσο και τα διάφορα σεξουαλικά κατακάθια που προβάλλονται.

Παρέπεμψε το θέμα των νέων Κωδίκων Δεοντολογίας στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ενώ για τις μετρήσεις τηλεθέασης είπε ότι "είναι θέμα εσωτερικής δραστηριότητας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που προστατεύεται συνταγματικά και δεν μπορούμε να παρέμβουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ