Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ ζητά το ΕΚ Λάρισας

Συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 1.000 υπογραφές στα Γιάννενα

Δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για όλες τις πλευρές και τις επιπτώσεις της, ζητάει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ υπογραμμίζεται: "Το 1996 η Διακυβερνητική Διάσκεψη θα αποφασίσει για το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για την τύχη των ανεξάρτητων κρατών - εθνών στο μέλλον. Απαιτούμε πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για όλες τις πλευρές της Συνθήκης και τις μελλοντικές επιπτώσεις στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στην κατοχύρωση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, στη γλώσσα κλπ. Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα με ΝΑΙ και ΟΧΙ, διότι μόνο αυτός είναι κυρίαρχος και δεν πρέπει να του στερηθεί αυτό το δικαίωμα".

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση, η διοίκηση του ΕΚΛ δηλώνει την αντίθεσή της στην έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει περικοπή των κοινωνικών δαπανών σε παιδεία, πρόνοια, συντάξεις αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας κλπ. και καλεί τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας να αυξήσουν τις δαπάνες για κοινωνικές παροχές.

  • Στις 24 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση της τοπικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ. Τους στόχους παρουσίασε ο Αντ. Ντρέκος εκ μέρους της πανελλαδικής επιτροπής. Από τη συγκέντρωση αναδείχτηκε πολυμελής επιτροπή και γραμματεία για την προβολή και την ευρεία διάδοση του αιτήματος για δημοψήφισμα στους εργαζόμενους του νομού.

Ηδη συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 1.000 υπογραφές, οι οποίες κατατέθηκαν στην πανελλαδική επιτροπή. Τα συμπεράσματα από τη συλλογή των πρώτων υπογραφών είναι ότι ο λαός των Ιωαννίνων, οι αγρότες, οι εργάτες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία θέτουν χωρίς δισταγμό την υπογραφή τους για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Αυτό εξηγείται από τις βαριές επιπτώσεις που έχει η Συνθήκη του Μάαστριχτ σε όλες τις πλευρές της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ