Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σημερινή Εθνική Αντίσταση

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, 27 - 28 Απρίλη, στο Πολυτεχνείο, το 7ο Τακτικό της Συνέδριο. Οι υπερήλικες ασπρομάλληδες σύνεδροι, με τα ανεξίτηλα σημάδια των κακουχιών των στα βουνά, των τραυμάτων, των ακρωτηριασμών, των μεταδεκεμβριανών κακομεταχειρίσεών των, μα και με τη δόξα που τους έχει στεφανώσει ο λαός, που τους έχει αναγορεύσει άξιους της πατρίδας, θα συζητήσουν τα προβλήματα τα δικά τους, μα και αυτά του ελληνικού λαού που μοχθεί.

Δε θα αναφερθούν στις εκατοντάδες μάχες που 'δωσαν στα βουνά και στις πόλεις, δε θα μνημονεύσουν τις ομαδικές εκτελέσεις, τα ολοκαυτώματα, ούτε την προδοσία του ντόπιου φασισμού, που, αφού στέρησε το αλβανικό μέτωπο από χιλιάδες ένθερμους πατριώτες, στη συνέχεια τούς παρέδωσε στα εκτελεστικά αποσπάσματα των κατακτητών. Ούτε στις νικηφόρες και αποφασιστικές μάχες που 'δωσε ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οχι πως περιττεύει η ιστόρησή των. Αυτά, αν και μισό αιώνα, το βρώμικο σφουγγάρισμα της εθνικοφροσύνης και η αγνόησή των ή η παραχάραξή των από τους συγγραφείς των σχολικών βιβλίων δεν μπόρεσαν να σβήσουν αυτά τα ένδοξα χρόνια από τη μνήμη του ελληνικού λαού. Αντίθετα, πιότερο στην καρδιά του τα ρίζωσε και βιώματά του τα έκαμε. Οι αγωνιστές, όπου κι αν βρεθούν, διαλαλούν τη δράση των ΕΑΜικών Οργανώσεων και μεταλαμπαδεύουν στους νέους και τους τότε απόντες, τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΕΑΜΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ. Μέσα στις σημερινές συνθήκες αγωνίζονται να τα κάμουν πράξη.

***

Εκαναν και εξακολουθούν να κάνουν εθνικό αγώνα τα μέλη της ΠΕΑΕΑ και αυτή η ίδια η Ενωση.

Είναι Εθνική η Αντίσταση που προβάλλουν ενάντια στην κυβερνητική και σε βάρος των εργαζομένων μονόπλευρη λιτότητα.

Κάνουν Εθνική Αντίσταση και είναι αγωνιστές της, εφόσον αντιπαλεύουν την εξάρτηση της χώρας από τα κέντρα των Βρυξελλών, της Βόννης και του Λευκού Οίκου.

Είναι Εθνική η Αντίστασή τους, που αντιμάχεται τη ΝΑΤΟποίηση των εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων και ζητά την αποχώρηση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ.

Είναι Εθνική η Αντίστασή τους και είναι οι υπερήφανοι στρατιώτες της στη μη διατήρηση στα εθνικά μας εδάφη ξένων στρατιωτικών βάσεων που εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι Εθνική η Αντίστασή τους και έπαινος εθνικός τούς πρέπει για τις προσπάθειες που καταβάλλουν να αποδεσμευθεί η χώρα μας από τις προσχωρήσεις ή τις συμφωνίες της ΕΟΚ, της ΕΕ, του Μάαστριχτ, της "Λευκής Βίβλου". Γιατί η εκεί πρόσδεσή μας είναι επικίνδυνη για τη γεωργία μας, την κτηνοτροφία μας, τη βιομηχανική μας παραγωγή.

Επάξια η Ενωσή μας φέρει την ονομασία Εθνική. Πατριωτική και Εθνική είναι η αντίθεσή της στην ασυδοσία του απάτριδου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, στη φοροδιαφυγή, στην "αγορά" των εθνικών ναυπηγείων, των βιομηχανιών στρατηγικής ή μη σημασίας, των μεταλλείων και επιλεγμένης γης, με πρόσχημα την εισροή συναλλάγματος.

Είναι Εθνικός ο αγώνας της ΠΕΑΕΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων και την επιστροφή των δανείων από τη Γερμανία.

Αποτελεί εθνικό χρέος των μελών της ΠΕΑΕΑ η εκδηλούμενη αντίθεσή της στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στους βάρβαρους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς της Βοσνίας, του νότιου Λίβανου και των Κούρδων, και για το πολύχρονο εμπάργκο κατά της Κούβας. Ολα αυτά, μεθοδευμένα από τις ΗΠΑ, σαφώς είναι αντίθετα με τη Χάρτα του Ατλαντικού και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι.

Αυτή η Εθνική Αντίσταση που αναβλύζει από τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ και τα Παραρτήματά της είναι η συνέχεια της κατοχικής και του Δημοκρατικού Στρατού. Θα τη χειροκροτήσει μαζί με τους επιζώντες αγωνιστές του ΕΑΜ και όλος ο προοδευτικός λαός. Παρόντες στο Συνέδριο, ΠΡΩΤΟΣΥΝΕΔΡΟΙ και ΠΡΩΤΟΜΙΛΗΤΕΣ και πρωτοχειροκροτητές, οι χιλιάδες που 'χουν σκοτωθεί, εκτελεσθεί, ολοκαυτωθεί ή βιολογικά εξέλειψαν. Στο Προεδρείο φαντάζουν οι μορφές του Αρη, του Σαράφη, του Νικηφορίδη, του Μπελογιάννη, του Σουκατζίδη, του Πλουμπίδη, του Λαμπράκη, της Ηλέκτρας.

Ολοι είναι παρόντες και από τους αγώνες των επιζώντων, αναμένουν να σημάνει της Ανάστασης η καμπάνα.

Σπύρος ΔΙΛΙΝΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ