Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελαμψαν διά της απουσίας τους

Ελαμψαν διά της απουσίας τους ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης του ΚΚΕ για τα ΜΜΕ. Το γεγονός, βέβαια, ίσως και να μην άξιζε της προσοχής, αν κατά καιρούς εκπρόσωποι και βουλευτές των δύο κομμάτων, ακόμη και οι αρχηγοί τους, δεν είχαν μιλήσει για διαπλεκόμενα συμφέροντα στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς κατά καιρούς έχουν κάνει και λόγο για δικτατορία των μίντια, για μιντιοκρατία, εννοώντας φυσικά ότι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας βρίσκεται στα χέρια των καναλαρχών και των πάσης φύσεως ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Χτες, τα κόμματα αυτά, είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν - έστω και στα λόγια - ότι συνεχίζουν να θεωρούν υπαρκτά αυτά τα συμφέροντα, ότι ανησυχούν κι ότι εντέλει συμμερίζονται τις ανησυχίες του ελληνικού λαού, που βλέπει την πολιτική ζωή του τόπου να ρυθμίζεται κατά το δοκούν από μια χούφτα ανθρώπους, αξίες και ιδανικά να διασύρονται από 5-6 αυτοκράτορες των ΜΜΕ.

Τ}ο ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία είναι άραγε τυχαίο; Προφανώς όχι. Και το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι η δύναμη των βαρόνων της ενημέρωσης - είτε άμεση είτε έμμεση - είναι τέτοια που εμποδίζει κόμματα και πολιτικούς να εμφανίζονται ακόμη και στη Βουλή, όταν συζητιούνται θέματα σαν το χτεσινό, της επερώτησης του ΚΚΕ. Πάντως χτες η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόταση του ΚΚΕ - έστω και με δυσκολία - για σύσταση διακομματικής επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, για την παρακολούθηση της κατάστασης στα ΜΜΕ. Εχει αξία να δούμε αν τα δύο προαναφερόμενα κόμματα θα αξιοποιήσουν, αυτή τη φορά, την ευκαιρία που τους δίνεται. Οπότε και αναμένουμε μέχρι νεωτέρας.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ