Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για μια αγωνιστική απάντηση της νεολαίας

Ανακοίνωση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Σε αγωνιστική απάντηση ανυπακοής στα συμφέροντα των πολυεθνικών και σε αντίσταση ενάντια στην επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης καλεί τους νέους με ανακοίνωσή του το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που συνεδρίασε το Σάββατο. Παράλληλα, καλεί όλους τους νέους να συσπειρωθούν μέσα στους μαζικούς φορείς τους, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, να δώσουν αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που προετοιμάζονται για τις 8 του Μάη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Για άλλη μια φορά η νεολαία της χώρας μας, αποτελεί τον πρώτο στόχο της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση. Μέρα τη μέρα, καθώς πλησιάζει η ημέρα της Διακυβερνητικής Συνδιάσκεψης για την "αναθεώρηση" της Συνθήκης του Μάαστριχτ, εντείνεται η επιχείρηση κατεδάφισης των δικαιωμάτων των νέων. Η πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ. και "ΣΥΝ" διαγράφει την προοπτική μιας νέας γενιάς χωρίς δικαιώματα, στερεί το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ορίζουν οι νέοι το μέλλον τους. Το δικαίωμα στη γνώση, στη δουλιά παραδίνονται βορρά στις ορέξεις των μονοπωλίων.

Με μια σειρά ρυθμίσεις και εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, καθ' υπόδειξη του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο χώρο της εκπαίδευσης, να άρει τα όποια εμπόδια υπάρχουν ακόμα στην πλήρη παράδοση του εκπαιδευτικού συστήματος στο μεγάλο κεφάλαιο, ορθώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού.

Μέσα από το σχέδιο νόμου, που υποτίθεται έρχεται να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, επιδοτεί τους εργοδότες με τα χρήματα που κόβει από τους ανέργους, υπονομεύει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα, νομιμοποιεί την περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας των νέων, υπονομεύει το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Το "Μαθητικό Συμπόσιο", που μετατράπηκε από φιέστα σε φιάσκο για την κυβέρνηση, αποδείχνει ότι οι προσπάθειες χειραγώγησης από τα πάνω της νεολαίας, η προσπάθεια να σφιχτοδεθεί η νεολαία στα συναινετικά σενάρια στήριξης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, πέφτουν στο κενό.

Η ζωντανή επαφή με εκατοντάδες νέους στους εργασιακούς χώρους, στα πλαίσια της καμπάνιας της ΚΝΕ για την ανεργία και το δικαίωμα στη δουλιά, δείχνει πως οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε μια πολιτική που ακρωτηριάζει τα δικαιώματά της σήμερα, που υπονομεύει το ίδιο της το μέλλον.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να δώσει απάντηση αγώνα, ανυπακοής στις προσταγές των πολυεθνικών. Καλεί όλους τους νέους να συσπειρωθούν μέσα στους μαζικούς φορείς τους, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, να δώσουν αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που προετοιμάζονται για τις 8 του Μάη.

Η ΚΝΕ συνεχίζοντας την καμπάνια για την ανεργία, στους εργασιακούς χώρους, με πρωτοβουλίες στα Λύκεια ενάντια στα σχέδια που κυοφορούνται για το "εθνικό απολυτήριο", παίρνοντας πρωτοβουλίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα από τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας για την αγωνιστική απάντηση του σπουδαστικού κινήματος στην επίθεση στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, θα δώσει όλες τις δυνάμεις στην ανάπτυξη των αντιστάσεων, των αγώνων του ίδιου του κινήματος της νέας γενιάς.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του ΚΚΕ, με την προοπτική του παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, ανοίγοντας το δρόμο στο μέλλον, το Σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ