Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μαζική συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις

Στη συνεδρίαση της γραμματείας του Συντονιστικού, που έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων

Να δώσουν δυναμικό "παρών" στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, καλεί τους νυχτερινούς μαθητές όλης της χώρας η γραμματεία του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων, που συνεδρίασε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα σχολεία, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για το αγωνιστικό περιεχόμενο του γιορτασμού, για την επικαιρότητα των αιτημάτων του ξεσηκωμού των εργατών στο Σικάγο και την ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα της χώρας για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, οι νυχτερινοί μαθητές προετοιμάζουν την οργανωμένη και μαζική συμμετοχή τους με δικά τους μπλοκ και πανό στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα γίνουν στις διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα κλπ.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η διοργάνωση φεστιβάλ για τη νυχτερινή εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου νυχτερινού σχολείου. Ηδη το Συντονιστικό της Αθήνας αποφάσισε την πραγματοποίηση διήμερου εκδηλώσεων στις 11 - 12 Μάη, και το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων της Θεσσαλονίκης τετραήμερες εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν το Σάββατο 25 Μάη. Από τους εκπροσώπους των νυχτερινών μαθητών σημειώθηκε πως οι κινήσεις τακτικής των αρμόδιων υπουργείων και η σύσταση επιτροπών για την εξέταση των αιτημάτων τους δεν πρέπει να τους οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Αποφάσισαν πως, αν μέχρι τις 15 Μάη δε δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις στα προβλήματα που έθεσαν υπόψη των υπουργών και δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, θα προχωρήσουν σε νέες δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με όλα τα νυχτερινά σχολεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ